DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 21. kedd
Egyéb

Szörnyű: 25 nézőt gázolt el a nagy autógyűjtő

Egy vasárnapi máltai motorshow-n sokkoló baleset történt: az 55 éves brit milliomos, aki elsőként szerezte be a „3 millió fontos szentháromságot”, a nézők közé csapódott Porschéjával.

Horrorisztikus baleset történt vasárnap egy máltai motorshow-n: helyi sajtóbeszámolók szerint nem kevesebb, mint 26 ember sérült meg, amikor egy Porsche 918-as elszabadult, és az alkalmi pálya mellett álló nézők közé csapódott. A sérültek közül négy (más források szerint öt) nézőt kritikus állapotban kellett kórházba vinni, egyikük egy hatéves kislány.

Az autót az 55 éves brit milliomos, Paul Bailey vezette, aki jelenleg 2010 óta versenyez különböző sportautókkal, legutóbb egy GT3-as Porsche volánja mögött állt rajthoz brit futamokon. A balesetet az okozta, hogy Bailey autójával nagy sebességnél megcsípte a füvet, amitől a Porsche irányíthatatlanná vált, s kitört, épp a nézők felé.

Arról egyelőre ellentmondásosak a hírek, hogy Bailey milyen állapotban vészelte át az esetet, csupán annyi tűnik bizonyosnak, hogy ő is a sérültek közt van. A brit üzletember egyébként nagy autógyűjtő hírében áll, az év elején azzal került a címlapokra, hogy ő volt az első, legalábbis az Egyesült Királyságban mindenképp, aki magáénak tudhatta, a „3 millió fontos szentháromságot”, azaz egy McLaren P1-et, egy LaFerrarit és egy Porsche 918 Spydert – utóbbi autó gázolta el a nézőket Máltán.

A balesetről készült felvétel itt tekinthető meg – a videó felkavaró lehet:

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: