DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
Egyéb

Békésnek tűnik, pedig nagyon nem az

Mindig vannak olyanok, akiknek soha nem elegendő semmi, mindig szeretnének a garázsukban tudni egy kicsit erősebbet, egy kicsit termetesebbet.

Szerencsére a tuningműhelyek pont az ő elvárásaikra szakosodtak, és különleges kiegészítőikkel, szoftvercsomagjaikkal vagy teljesen átfésült motorokkal várják az érdeklődőket. A német Wimmer Rennsporttechnik is egy ilyen cég, ahol a Mercedesre szakosodott mérnökök a legextrémebb igényeknek is képesek megfelelni. A nemrég megjelent AMG C63 volt a legutóbbi célpont, az eredmény pedig hibátlan lett.

Wimmer Rennsporttechnik_AMG C63_front



A 4 literes, B8-as biturbó motor teljesítményét a huzatosabb, rozsdamentes acél sportkipufogó és az átprogramozott motorvezérlés 476 lóerőről 640-ig emelte, de a forgatónyomatéka is 750 Nm feletti. Mivel a futómű megegyezik az AMG C63-as széria változatával, a százas sprintidő nem változott az 510 lóerős gyári változathoz képest, hanem igazán a rugalmasság és a leszabályozás nélküli végsebesség javul.

Wimmer Rennsporttechnik_AMG C63_back

A V8-as dorombolása viszont sokkal határozottabb és szívhez szólóbb lett, ami különösen egy határozott gázadásnál ébresztheti fel még az alvó szomszédokat is. A szemrevaló kiegészítők szerelmeseinek is van lehetőségük a választásra, hiszen az utastéri felszereltségek listájából és a 19-20 colos felnik közül is választhatnak.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: