DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 10. péntek
Egyéb

Toro Rosso - Dél-amerikai latinos temperamentum

A Fiat modellpalettájáról hosszú ideje hiányzott a dupla fülkés kisteherautó, amit persze a gyártó több, már eleve kudarcra ítélt darabbal próbált meg pótolni. De a kitartó próbálkozásnak úgy tűnik, meglesz a végeredménye – igaz ezt a gépet nem Európában, hanem Dél-Amerikában fejlesztették ki az anyacég fő darabjainak felhasználásával.

A hozzá rendelt forma persze több mint érdekes, de majd kiderül, hogy a piac hogyan fogadja majd. Teherautós alapokról viszont nem biztos, hogy beszélhetünk, hiszen arra a Small Wide platformra épül majd, mint az 500X, persze némi megerősítéssel. A motorkínálat várhatóan egy 1,8 literes 130 lóerős benzines, és egy kétliteres turbódízel motorból áll majd, várhatóan 140 és 170 lóerővel. Míg a benzinmotorhoz csupán 5 fokozatú kézi sebességváltót kínálnak, a dízelekhez 6 fokozatú kézi vagy 9 fokozatú automata választható.

Fiat-Toro-1



A hajtáslánc az alapoknak megfelelő, hiszen az erőforrások az első kerekeket hajtják, de opcióban választható lesz hozzá lamellás kuplungos négy kerék meghajtás is. A fejlesztés mellett a gyártás is Dél-Amerikában folyik majd, így a jövő év elején előbb az amerikai vásárlók próbálhatják ki az autót, az európai piacokon egy kis csúszással.

Fiat-Toro-3

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: