DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 20. péntek
Egyéb

Az új BMW GT3-as Frankfurtban

A bajor autógyár többek közt az új, a Z4-est felváltó GT3-as autóval érkezett a Frankfurti Autószalonra – az 585 lóerős gépszörnyet 2016-ban már a versenypályákon láthatjuk.

A Frankfurti Autószalonon a nagy gyártók mindegyike igyekszik kitenni magáért, így a BMW is, akik többek közt a hat éven át aktív GT3-as autójuk, a Z4 utódjának szánt M6-ost vitték magukkal az eseményre. Az év végétől megvásárolható versenygépet a jövő évtől láthatjuk majd a márkasorozatokban.

A pályákon 2010 óta szereplő Z4-es utódját egy 4,4 literes, nyolchengeres turbómotor hajtja, speciálisan a versenykövetelményekhez alakítva. Az 585 lóerős erőforráshoz 1300 kilogrammnál kisebb súly, hatsebességes szekvenciális váltó és speciális sportelektronika társul. A karosszéria aerodinamikai tulajdonságait szélcsatornában optimalizálták.

A teljesítmény mellett természetesen a biztonságra is nagy hangsúlyt fektettek a BMW-nél. Az FIA követelményeinek megfelelő túlélőcella a lehető legmodernebb kialakítást kapta, s természetesen s megbízhatóságra is különös gondot fordítottak.

Az autó alapára 379 ezer euró, azaz közel 120 millió forint.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: