DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 1. kedd
Egyéb

Rezvani Beast Speedster: 2015 egyik legextrémebb szörnyetege

A megtestesült szörnyeteg - valahogy így lehetne jellemezni a Rezvani manufaktúra nemrég bemutatott újdonságát, a Beast Speedstert.

Három hónappal ezelőtt villantotta meg első autóját az amerikai Rezvani autógyártó cég, amely nem véletlenül keresztelte Beast névre a sportkocsit. A félelmetes tulajdonságokkal felvértezett négykerekű ugyanis mindössze 750 kilogrammot nyom, de erőforrása 500 lóerőt társít ehhez a tömeghez, így az autó kevesebb, mint 3 másodperc alatt éri el a százas tempót, amire nem túlzás a brutális jelzőt használni.

Rezvani Beast Speedster_06



A sportkocsi könnyített szénszálas elemekből áll össze, még az ülések is karbonszövetből készültek, az ára pedig meghaladja a 46 millió forintot.

Rezvani Beast Speedster_04

Aki esetleg úgy érezné, hogy anyagilag és tulajdonságaiban is túl sok a Beast, azoknak kínálja a gyártó a Beast Speedstert, amely egy lightos verzió lett, igaz ugyanazzal a 2,4 literes motorral szerelik fel, mint a nagytestvérét, de a teljesítménye 300 lóerőnél elfogy.

Rezvani Beast Speedster_02

A Speedsternek így 3,5 másodperc kell, hogy elérje a 100 km/órát és végsebességben is alulmarad az erősebb modell 266 km/órás értékétől, árban pedig 39 milliót kell érte fizetni.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: