DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 3. péntek
Egyéb

Robbanás után: Autótemető Tiencsinben

A kínai kikötővárosban helyi idő szerint szerda éjszaka bekövetkezett robbanás pillanatok alatt semmisített meg több ezer autót, igazi autótemetővé változtatva a helyszínt.

A halottak száma megközelíti az ötvenet, a sebesülteké pedig mát túl is lépte az ötszázat a kínai Hszinhua-hírügynökség információi szerint a tiencsini ipari parkban bekövetkezett, szerda éjjeli robbanás helyszínén. A detonációt egy vegyi anyagokkal foglalkozó üzemben keletkező tűz okozta – ennek következtében folyamatos hullámokban robbant be az épület, megemésztve a környező autólerakatok nagy részét is.

Insane new footage of yesterday's explosion in Tianjin, China.Photos of Tianjin aftermath: https://ebaum.it/tianjin_aftermathDrone footage of the aftermath: https://ebaum.it/tianjin_drone

Posted by Ebaumsworld on 2015. augusztus 13.

A CNBC úgy tudja, hogy a mezőgazdasági gépeket gyártó John Deere felfüggesztette tevékenységét Tiencsben, amíg fel nem becsülik a károkat – a cég néhány alkalmazottja kisebb sérüléseket szenvedett a szétrepülő üvegszilánkok következtében. Több autógyártónak is komoly pofont jelentett a robbanás: a Volkswagen 2700, a Renault 1500, a Hyundai és a Kia pedig 4000 autót veszített, a Jeep, a Jaguar/Land Rover, és a Mercedes nem közölt számokat, de az őket ért veszteség is több ezer gépjárműre tehető. De nem csak az anyagi kár jelentős: az itt lévő gyáraknak hosszú időbe telik majd, amíg ismét munkába tudnak állni.



Egyes hírek szerint a Toyota tiencsini gyára megsemmisült a robbanásban, a cég egyik szóvivője viszont annyit erősített meg, hogy az egyik helyi kereskedésükben keletkezett kisebb kár, két alkalmazottjuk pedig megsérült. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: