DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 29. hétfő
Egyéb

Fangio újabb állítólagos gyereke jelentkezett

A húsz éve elhunyt F1-es legenda testéből azért vettek volna DNS-mintát, mert egy férfi azt állítja, ő Fangio eltitkolt fia. A bíróság azonban felfüggesztette a folyamatot: még egy állítólagos gyermek jelentkezett.

Az 50-es évek ötszörös világbajnoka, Juan Manuel Fangio az argentin Balcarce városában született, 1995-ös halála óta pedig ezen a településen is nyugszik. Múlt héten azonban felreppent a megosztó hír: a legendás Formula-1-es maradványait feltárhatják, hogy a közeli Mar de Platába szállítsák DNS-vizsgálatra. A döntést az említett város bírósága hozta meg, pontos időpontot is kitűzött augusztus 7-re, mivel egy argentin férfi, Oscar Cesar Espinoza azt állítja, ő Fangio eltitkolt fia.



A motorsport.com értesülései szerint egy másik bíróság azonban, a hasonló nevű La Platában – Buenos Aires tartomány fővárosában, ahol Mar de Plata és Balcarce is található – felfüggesztette az exhumálási folyamatot. Az ok: meghallgattak egy férfit, név szerint Ruben Vazquezt, aki szintén azt állítja, hogy a Formula-1-es bajnok fia. A döntés értelmében ameddig ez az ügy nem zárul le, az exhumálást nem lehet végrehajtani. Azt egyelőre nem tudni, Espinoza és ügyvédje milyen következő jogi lépéseket fognak megtenni.

A 84 évet élt Juan Manuel Fangio – holnap, július 17-én lesz halálának 20. évfordulója – 1951-ben, illetve 1954 és 1957 között nyerte öt világbajnoki címét az Alfa Romeo, Mercedes, Maserati és Ferrari csapattokkal. Sosem nősült meg, emellett törvényes gyermekei sem születtek. Espinoza anyja, Andrea Berruet azonban hosszú évekig élettársi kapcsolatban élt Fangióval.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: