DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 3. péntek
Egyéb

Tüzes a kicsike: 196 ezer Hummer-visszahívás

Kellemetlen bejelentésre kényszerült szerdán a General Motors, közel 200 ezer Hummert és több mint 50 ezer Chevrolet-t kell visszahívniuk, ráadásul előbbit 42 autó kigyulladása miatt...

A General Motors kellemetlen hírt jelentett be: világszerte nem kevesebb mint 196 ezer Hummert kénytelen visszahívni, miután összesen 42 autóban keletkezett tűz, mely három esetben könnyebb sérüléseket is okozott.

hummer_h3t



A problémát, mely a 2006 és 2010 közti H3-asokat, valamint a 2009-2010-es H3T-modelleket érinti, a fűtésért és a légkondicionáló működéséért felelős motor vezérlése okozza. Hosszas használat esetén ez túlmelegedhet, megolvaszthatja a közelben található műanyag elemeket és tüzet okozhat.

Ráadásul ezzel együtt, szintén szerdán azt is bejelentették, hogy 51 ezer új Chevrolet-t is kénytelenek visszahívni, mivel a rádió meghibásodása ezekben a modellekben bizonyos figyelmeztető jelzéseket deaktiválhat. A két történet közül ez a kevésbé kellemetlen, hiszen nem tudni róla, hogy a probléma akár csak egy esetben is következményekkel járt volna, és egy egyszerű szoftverfrissítéssel megoldható.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: