DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 28. vasárnap
Egyéb

Te is vehetsz egy darabot a Ferrariból!

A maranellói autógyár olasz sajtóértesülések szerint már fel is kérte a UBS nevű, az F1-ben a Scuderia Ferrarit szponzoráló céget, hogy készítse elő a részvények kibocsátását a New York-i tőzsdén.

Még az év vége előtt kiléphet a részvénypiacra a Ferrari, ahogy arról több jeles és elismert pénzügyi tárgyú lap is beszámolt. A maranellóiak F1-es istállóját szponzoráló UBS segíti a gyárat ebben, de a hírek szerint olyan neves cégek is közreműködnek, mint a JPMorgan Chase & Co. és a Goldman Sachs Group Inc.

ferrari_logo2



A tervek szerint a Ferrari részvényeinek tíz százalékát bocsátják ki – Sergio Marchionne vezérigazgató arra számít, hogy a cég piaci kapitalizációja legalább 10 milliárd euró lesz, ami több mint hatvan százaléka az anyacég, a Fiat Chrysler piaci értékének. A Bloomberg szakértői egyébként ennél kevesebbre, 8,7 millárd euróra becsülték a Ferrari értékét.

A részvények fennmaradó 80 százalékát a Fiat Chrysler saját befektetői közt kívánja szétosztani, míg a fennmaradó tíz százalék a legendás alapító, Enzo Ferrari fiáé, Pietróé lesz.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: