DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 7. kedd
Egyéb

Ismét megszólalt Schumacher menedzsere

A hétszeres világbajnok menedzsere szerint a családnak igen nehéz feldolgoznia azt a médiafelhajtást, amely körülveszi a genfi villát, ízelítőt adva, hogy az újságírók mire képesek egy-egy fotóért.

Sabine Kehm legutóbb a barcelonai Spanyol Nagydíj alatt hintett el némi információmorzsát Michael Schumacher állapotáról, most a Der Spiegel német magazin szólaltatta meg ismét. A menedzser az expilótát körülvevő médiafelhajtásról nyilatkozott a hetilapnak.

A hölgy szerint Schumacher síbalesete után nem kellett azon gondolkozniuk, hogy ezekben a helyzetekben a hogyan viselkedett volna. „Michaelnek szigorúan lefektetett szabályai voltak, melyeket együtt dolgoztunk ki. Nála élesen elvált egymástól a munka és a magánélet, sosem sztorizgatott a családjáról, és egyetlen újságírónak sem volt meg a telefonszáma.”



Schumachert 2014 szeptemberében engedték haza, és azóta is számtalan szakember veszi körül a nap 24 órájában, hogy javítsanak az állapotán. Kehm szerint attól a pillanattól kezdve nem volt nyugta a családnak, hiszen folyamatosan fotósok és újságírók flangálnak a környező erdőkben, hogy csak egy pillantást is vessenek a hétszeres világbajnokra, és vannak, akik alacsonyan szálló repülőgépről szeretnének fotót készíteni róla. „Sosincs pihenés, mert mindig van utánpótlás” – utalt Kehm a média képviselőire.

A 46 éves kerpeni magánéletét azonban nem csak Kehm, hanem egy frankfurti médiavállalkozó, Felix Damm is védi. „Úgy kell elképzelni a helyzetét, mintha egy szigetként úszna a bulvármédia tengerében” – mondta. „Először még rendben is van, de ha egyre több víz mossa a sziget partjait, az egyre kisebb lesz. Ekkor pedig észreveszed, hogy nem, vagy csak alig kapsz levegőt. Nagyon nehéz újra homokot hordani ide, ezért egyszerűbb már az elejétől fogva magas falakat felállítani.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: