DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 5. vasárnap
Egyéb

Top Gear Jeremy Clarkson nélkül? Soha!

Ez James May határozott álláspontja. A BBC népszerű autós műsorának társ-műsorvezetője példás módon kiállt botrányos körülmények között menesztett kollégája, Jeremy Clarkson mellett.

Clarkson szerződését az után nem hosszabbította meg a BBC, hogy a Top Gear rendkívüli népszerűségnek örvendő műsorvezetője összetűzésbe került a csatorna egyik producerével, ami állítólag a tettlegességig fajult. Azóta a Top Gear egyetlen adása sem került képernyőre a BBC-n, noha a brit TV-csatorna részéről nemrégiben megerősítették, hogy hamarosan le fogják adni az utolsó olyan adásokat, amiket még Clarksonnal együtt forgattak.

Kim Shillinglaw, a BBC2 főnöke azt is elárulta, dolgoznak az autós sorozat újraindításán, és keresik azt a személyt, aki hitelesen tudná pótolni Clarksont, ám a minap a Top Gear társ-műsorvezetője, James May egyértelműen kiállt kollégája mellett, leszögezve, ha Clarkson nincs, akkor ő sincs és a harmadik műsorvezetőt, Richard Hammondot is elfelejthetik.



„Én és Hammond egy pót-Jeremyvel – na, ez az, amiből nem kérünk, mert ez soha nem működne. Nekünk, hármunknak együtt kell maradni. Nem tehetnek be egyszerűen csak egy pót-Jeremyt mellénk, azt várva, hogy minden menni fog tovább. Ez erőltetett lenne. Nem hinném, hogy vannak olyan ostobák, hogy egyáltalán kísérletet tennének erre” – nyilatkozta James May a MediaGuardiannak, aki azt viszont nem zárta ki, hogy egy nap hárman együtt visszatérhetnek a BBC-re és újból elindíthatják a Top Geart.

„Egy nap, ha már elült ez a vihar, talán lehetőségünk lesz rá, hogy együtt visszatérjünk a BBC-re, akár a Top Gearben, akár egy másik, hasonló autós show-ban” – mondta, majd egy fontos részletet is a helyére tett a Clarkson állítólagos menesztéséről szóló híradások kapcsán. „A BBC nem zárta be teljesen az ajtót Jeremy visszatérése előtt. Nem tiltották el vagy rúgták ki őt, egyszerűen csak nem hosszabbították meg most a szerződését. Ez egy apró, ám mégis fontos különbség.” 

Mindeközben a Top Gear kizárólagos producere, a 2002-ben a show-t éppen Clarksonnal újjáélesztő Andy Wilman is bejelentette, hogy a jövőben nem kíván szerepet vállalni a Top Gearben. Ez felerősítheti azokat a pletykákat, amelyek szerint a népszerű autós sorozat három műsorvezetője és a producer együtt átköltözhetnek egy másik TV-csatorna, például a Sky képernyőjére, ahol létrehozhatják a Top Gear konkurenciáját. Mindenesetre a Top Gear Live stadion show-t már most átkeresztelték Clarkson, Hammond & May Live névre.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: