DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 20. péntek
Egyéb

VSR ETCC: Az első hazai pálya

A tét nem kicsi, hiszen a bajnok az RCM Kupában szereplő George Racing Team jóvoltából részt vehet egy teszten, a RaceCenter pedig kedvezményekre feljogosító kuponokkal járult hozzá a sorozathoz.

A negyedk fordulót a svédországi Mantorp Parkban tartották. A George Racing Team egyik hazai pályája ez volt a svéd Volvo miatt. Az időmérő a szokásos George Racing Team első sort hozta. A 2013-as Suzuki bajnok, Nagy Dániel szerezte meg az első rajtkockát. Báldit csupán 60 ezreddel győzte le.

A rajt Nagy Daninak nem sikerült a legjobban, ugyanis ketten is megelőzték. Báldi Gergő és Huszár Norbert a kört ebben a sorrendben fejezték be. Nagy Dani a dobogó alsó fokát tudta tartani Molnár Dániel előtt, ami a csapatbajnokságban is sokat jelentett a George Racing Teamnek. Varga Péter korábbi pechsorozata úgy néz ki, hogy elmúlt és egy könnyedebb futammal a hatodik helyre tudott feljönni az első futamon. Az élen nem változott a későbbiekben sem a sorrend. Báldi a Volvoval tartotta Huszár Norbert Alfáját. A Volvo a lassabb és kanyargósabb területeken jobb, míg ha egyenesre térnek rá a srácok, akkor elszabadulnak az olasz lovak. Ennek köszönhetően szektoronként ide-oda adogatták egymásnak a tizedeket az élen, egészen a célvonalig. Báldi Gergő egy újabb győzelmet szerzett és ezzel növelte előnyét a bajnokságban, hiszen Leitner csak ötödik lett. Huszár és Nagy maradt a második, harmadik. A George Racing Team első és harmadik helyének köszönhetően egy lépéssel közelebb kerültek a Shake and Bake csapathoz.

1



Az első futam első 8 helyezettjének a sorrendje megfordult a második futamra. Ennek köszönhetően Nagy Dávid rajtolhatott az első helyről, aki az előző futamon az utolsó kanyarba jött fel a pole-t érő pozícióba. Mellőle Szabó Gábor indulhatott, szintén Alfa Romeoval. Az élre Varga Péter került a leghamarabb az előrejövő pilóták közül. Mire Leitner Norbertnek átrágta magát a mezőnyön, Péter már egy akkora előnnyel rendelkezett, amit csak be kellett osztani. Huszár Norbert kicsit később jött előre, de rögtön megkezdte a felzárkózást. Huszár közeledett Leitnerre, aki pedig Vargára. Huszár Norbert elképesztő sebességgel közeledett Leitnerre és 4 körrel a leintés előtt át is vette a második helyet. Varga Pétert csak az utolsó körökre tudta utolérni, de a BMW kitartott és nem sikerült az előzés. Varga Péter megszerezte magának és a BMW márkának is az első győzelmet az ETCC-ben. Huszár ismét második lett, Leitner pedig kicsit szépítette az első futamon bukott pontokat Báldival szemben. A két George Racing pilóta az ötödik-hatodik helyre ért be.

Úgy tűnik, hogy Báldi és Leitner fog a Suzuki tesztért harcolni, míg a harmadik helyért Molnár Dániel – Nagy Dávid – Nagy Dani trió fog megküzdeni. A csapatok között a Shake and Bake csapat és a George Racing Team oda-vissza előzi egymást. Most az Alfák vannak előrébb.

A bajnokság két hét múlva az olaszországi Monzában folytatódik. Amennyiben kíváncsi vagy, hogy mi történik a VSR bajnokságaiban nincs más dolgod, mint nyomon követni a VSR napjait!

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: