DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 24. kedd
Egyéb

Aszfaltszaggatót terveznek Indiában

Egy nemrég megalakult indiai cég, a Mean Metal Motors nem kisebb célt tűzött ki magának, mint hogy elkészítse az ország első és eddig egyetlen szupersportkocsiját.

Valójában az igazsághoz hozzátartozik, hogy a Mean Metal Motors (MMM) elnevezésű cég prototípusa egyelőre annyira gyerekcipőben jár, hogy biztosat szinte semmiről nem lehet állítani vele kapcsolatban, hiszen még se pénzzel, se végleges döntésekkel nem rendelkezik a gyártó.

251270_mmm2 



Ami valószínűsíthető, hogy a készülő koncepció neve az M-Zero nevet viseli majd és egy nagy teljesítményű benzin-elektromos hibrid hajtásrendszer kerül beszerelésre az autóba, amelynek az elektromos része 250 lóerős lesz. A benzines erőforrások tekintetében azonban még döntés előtt áll a gyártó, amiről annyit lehet tudni, hogy vagy az AMG új 4,0 literes, V8-as biturbója, vagy a Lexus 4,8 literes V8-as szívómotorja kerül a motortérbe.

251271_mmm3

A külalak kérdésében is többféle elképzelés van még a kalapban, ahogy az a bemutatott prezentációban is látható. Ezek közül érdekesebb a keresztalakú hátsóval rendelkező megjelenés, amelyet a darts-nyilak hátsó része inspirált.

Egyébként India első szuperautója nem is annyira lesz indiai, ugyanis a projektet skandináv összeszereléssel kívánják megvalósítani, ha egyáltalán elő tudják teremteni a szükséges, nagyjából 7 millió dolláros keretet. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: