„A Forma-1 pilótái közül kevesen tenyésztenek szőke mangalicát” – ezt a mondatot érdemes elsőként kiemelni a Magyar Konyha cikkéből, mely a Magyar Konyha Termelői díjának hétfői átadójáról számolt be. Az elismerések kiosztásakor harmadikként szólították a színpadra Baumgartner Zsoltot és édesapját, akik szőke mangalicából készült tarjájukért és levegőn érlelt sonkájukért kapták meg a rangos elismerést.
A beszámoló szerint Baumgartnerék alsóújlaki birtokán hatvan tenyészkoca és hat tenyészkan gondoskodik az „utánpótlásról”. A szakma véleménye szerint ez a legjobb minőségű és legjobb ízű sertés jelenleg a magyar piacon.
„Ez a szőke mangalica szabadon, természetes környezetben él, erdővel-dagonyázóval. Kizárólag természetes táplálékot kap, amely kiemelkedő húsízt garantál. A Magyar Konyha 2014-es Termelői Díját a levegőn érlelt mangalicasonkájával érdemelték ki” – olvasható a lap beszámolójában.