DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 6. hétfő
Egyéb

Forza Motorsport 6: Minőségi tartalommal bővül a sorozat!

A száguldás szerelmeseinek körében valószínűleg nem kell bemutatnunk a konzol piacon (Xbox) hódító sorozatot. 10 év telt el az első rész kiadása után, s az óta is töretlenül hasít az eladásban a Forza Motorsport, így tömérdek új vásárlót tudhat magáénak a Turn 10 studios.

A Ford hivatalos sajtóközleményében egy új bejelentés érkezett, miszerint az autógyártó céggel való együttműködés keretében az Xbox autós sorozatának következő része, a ’Forza Motorsport 6’ borítóján, a néhány nappal ezelőtt leleplezett Ford GT szerepel majd. A 6. rész, a boltokban nem oly rég megjelent, Xbox One konzolon lesz csak elérhető!

fm1



A Ford tekintélyt parancsoló, nagy teljesítményű autói nem csak a borítón, hanem a játékban is láthatóak lesznek! Az autógyártó Performance termékcsaládja tartalmazza az új GT, a Shelby® GT350 Mustang és az F-150 Raptor modelleket is, amelyeket a Ford szintén néhány nappal ezelőtt mutatott be. Ezek az autók is ebben az új játékban debütálnak és lesznek kipróbálhatóak a virtuális versenyzők számára.

“Nagy megtiszteltetés ezen a történelmi pillanaton osztozni a Forddal, és a GT öröksége előtt tisztelegni azzal, hogy a ‘Forza Motorsport 6’ borítójára kerül az új modell.” – mondta, Phil Spencer, az Xbox vezetője. “Nagyon izgalmas egy autó premierjével egyszerre bejelenteni egy új játékot – ez az autóipar egyik legnagyobb eseménye, és alig várjuk, hogy további részleteket oszthassunk meg a játékról.”

A ’Forza Motorsport’ a Metacritic szerint az elmúlt évtized legmagasabb értékeléseit kiérdemelt autós sorozata, amit az évek során mutatott eladási számok is igazolnak. A Turn 10 Studios fejlesztésében a sorozat ötvözi az iparág csúcsának számító újgenerációs grafikát és szimulációt, és várhatóan ez lesz az Xbox One legtöbbet játszott versenyjátéka is egyben.

fm2

“A Ford GT a szuperautók legújabb nemzedékét képviseli, ultra hatékony EcoBoost motorjával, sofőr centrikus technológiájával és könnyű szénszálas szerkezetével.” – tette hozzá Raj Nair, a Ford csoport termékfejlesztésért felelős alelnöke. “A Microsofttal és a Turn 10 Studios-zal együttműködni lehetőséget ad arra, hogy soha nem látott, világméretű közönséggel osszuk meg az új GT szuperautót, hogy virtuálisan is átélhessék a Ford Performance termékcsalád szépségét és izgalmát.” Az autó a kereskedésekben jövő év végétől lesz megvásárolható világszerte.

“Ahogy a Ford az autótechnológia határait feszegeti a GT-vel, a ‘Forza Motorsport 6’ ugyanígy magáénak tudhatja az innováció szellemét. Ez lesz a legfejlettebb szimulátorunk, ami élvezetes és élethű vezetési élményt nyújt az autórajongók és játékosok számára is.” – árulta el Dan Greenawalt, a Turn 10 Studios kreatív vezetője. “Nagyon várjuk már, hogy júniusban, az E3 rendezvényen többet is mutathassunk a játékból.”

A nagy szavakat nem nehéz megfogalmazni, de aki játszott a sorozat valamely epizódjával, az tudja, a készítők nem csak félre beszélnek, hanem be is tartják ígéreteiket, melyekkel továbbra is a nagyközönséget szeretnék elkápráztatni, s erre a Forddal közösen létrehozott projekt csak hab a tortán.  

Addig is, ha már felcsigáztuk a kedélyeket, íme, egy kis ízelítő: 

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: