DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 27. hétfő
Egyéb

Továbbfejlesztve! - Chevrolet Volt 2016

Detroitban, az észak-amerikai nemzetközi autókiállításon mutatta be a Chevrolet elektromos modelljének fejlesztett változatát, a Volt legújabb 2016-os kiadását.

untitled01



A Chevrolet elektromos autójának második generációja a gyár szerint gyorsabb és hatékonyabb lett elődjénél, külalakját tekintve pedig még autószerűbb a korábbi testvéréhez képest.

untitled02 

Az új Voltba egy kétszekciós Voltec hajtásrendszer került, amely a 149 lóerős villanymotor mellet egy 100 lóerős, 1,5 literes hatótáv növelő benzinmotorból áll. A Chevrolet az előző típustól 12 százalékkal könnyebb energiaforrásával egy tankolással és töltéssel 644 kilométer megtételét garantálja. A GM 120 és 240 voltos aljzattal is lehetővé teszi az akkumulátorok feltöltését, előbbi 13 órát, míg az utóbbi 4,5 órát vesz igénybe.

untitled03 

A menettulajdonságok tekintetében is javult a Chevrolet, az autó  2,6 másodperc alatt gyorsul 0-50 km/órára, elektromos üzemmódban pedig akár több mint 80 kilométer megtételére is képes.

untitled 

A Volt külső és belső formája egyaránt modern kialakítású lett, biztonsági felszerelésekkel maximálisan ellátva. Az érintőképernyős vezérlőegységek mellett a Chevrolet MyLink rendszerével is ellátta az új villanyautót.

A Chevrolet a tervek szerint 2016 őszére tervezi az új Volt értékesítésének megkezdését, először az Egyesült Államokban.    

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: