DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 8. vasárnap
Egyéb

VSR: Az Extreme mezőny is megküzdött az Ardenekben

A VSR mezőnye ezúttal az egyik leghíresebb és legkedveltebb pályán mérkőzött meg egymással. Spa Francorchamps izgalmakat hozott a bajnokságba!

Az időmérő első fele hozta a pálya sajátosságát. A felhős, esős időjárás próbára tette a mezőnyt. Első alkalommal kellett vizes körülmények között vezetniük, de a Q2-be a szokásos nevek jutottak be.

A futamon az első helyről rajtoló Szűcs Máté balesetbe keveredett, így neki volt a legizgalmasabb futama. A mezőnyön áthajtva végül a harmadik helyet szerezte meg. Nürburgringi távollétét követően Báldi Gergő magabiztosan győzött és kezdte meg a felzárkózást a bajnokságban. Második helyen Molnár Dániel futott be.

A második futamon megfordult az első nyolc helyezett. Szűcs Máté, Báldi Gergő előre jövetele hozta a legnagyobb eseményeket. Gergő egy technikai hiba miatt a fallal is találkozott, de végül a negyedik helyre sikerült visszajönnie. Szűcs Máté folytatta az eddig mutatott formáját és tovább növelte előnyét a bajnokságban. A második helyért Molnár Dániel és Rózsa Tamás küzdött meg. Rózsa eltaktikázta magát és a végén spórolni kellett az üzemanyaggal így az utolsó métereken Molnár könnyedén megelőzte és leszakította magáról! Molnár így ismét a második lett, Rózsa Tamás pedig megszerezte idei első dobogóját.

A következő forduló a német Lausitzring lesz! 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: