DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 12. vasárnap
Egyéb

Műholdas nyomkövetés felsőfokon

A nyomkövető eszköz és a kiegészítők segítségével prémium minőségű flottamenedzsment alakítható ki, ami segít mérhetővé tenni a kölcsönös bizalmat munkaadó és munkavállaló között.
A FlexCom Kommunikációs Kft. sokéves tapasztalattal rendelkezik a műholdas nyomkövetés területén. Nyomkövető rendszerük teljes egészében magyar fejlesztés, a kor igényeit és a magyar adottságokat egyaránt figyelembe veszi. Ha egy cég – legyen az kis- vagy közepes vállalkozás – munkatársai gyakran úton vannak, a nyomkovetes.net szolgáltatásai nemcsak a járművek biztonságát szolgálják, hanem kiegészítő alkalmazások segítségével értékes adatok is kinyerhetők, csökkenthetők a költségek és kevesebb a papíralapú adminisztráció. A nyomkövető eszköz és a kiegészítők segítségével prémium minőségű flottamenedzsment alakítható ki, ami segít mérhetővé tenni a kölcsönös bizalmat munkaadó és munkavállaló között.
 
Alapok

A nyomkövető rendszer alapvetően három lépést végez el. Műholdakkal először meghatározza a járműbe beépített készülék pozícióját, majd az adatokat mobil kommunikációra (GSM) használt földi rendszer továbbítja a szervernek. A szerver értékeli és megjeleníti a valós idejű adatokat. Akár tíz méter pontossággal meghatározható egy jármű helyzete.

A felhasználó az interneten keresztül könnyen kezelhető, egyszerű térképes felületen tudja megtekinteni az információt. A webes kezelőfelületen egy kattintással szinte bármely funkció elérhető. A kezelőfelületen archív adatok is lekérhetők, mivel a nyomkovetes.net a szolgáltatók közül egyedülállóan a szerződés teljes időtartamára megőrzi az adatokat.
 
Előnyök

A rendszer használata jellemzően a cég és a tulajdonos érdekeit szolgálja, és általában azonnali megtakarításokat eredményez. A térképes felületen megjelenített járművek, eszközök elősegítik a vezetői döntéseket és értékeléseket. Az útvonal optimalizálásával hasznosabb munkaidő-felhasználást, anyag- és energiamegtakarítást lehet elérni. Értékesítési csapat, területi képviselők támogatása esetén a készülék használatajelentős bevételnövekedést eredményez. A nyomkövető szolgáltatással üzemanyag-megtakarítás érhető el, és van példa rá, hogy a munkavállalók részesülnek a megtakarításból, így motiválttá válnak a költségcsökkentésben.

Hatékony kiegészítők

Számos kiegészítő eszköz beszerelésére is mód van, amelyek segítségével a fedélzeti számítógép közvetlenül tud kapcsolódni a szerverhez, így ki lehet nyerni adatokat például a jármű sebességére vagy a raktér hőmérsékletérevonatkozóan. Az üzemanyagtartály aktuális állapotát követő valós üzemanyagkontroll segítségével az esetlegesmegcsapolások egyértelműen kiszűrhetők. A kártyás sofőrazonosító rendszerrel szétválasztható a céges és magán úthasználat. A magáncélú felhasználásban más kiegészítőkre van szükség, mivel a nyomkoveto.net szolgáltatását magánemberek jellemzően gépkocsilopások megakadályozása céljából veszik igénybe. A járműbe beépített relé segítségével az ügyfél a térképes online kezelőfelületről letilthatja a gépkocsi indítását. Ezenkívül időskorúak és gyermekek személybiztonságára is megoldást kínál a nyomkovetes.net.

Kimutatások

Céges személyautó futásának elszámolásakor a nyomkovetes.net rendszerével és a sofőrazonosítóvalegyértelműen szétválasztható a céges és a magánút, egy kattintással elkészíthető a bevallás alapját képező, NAV által elfogadott menetlevél. Havi riport készíthető üzemanyag-fogyasztásról, futásteljesítményről, állásidőről. A kimutatásokat automatizálni is lehet. Igény esetén bizonyos eseményekről – sebességtúllépésről, tanksapkanyitásról – az ügyfelek azonnali értesítést kapnak SMS-ben vagy e-mailben.

Árak
 
Egyszeri költség az információszerzés helyére beépítendő, Vodafone előfizetéses SIM kártyát tartalmazó készülék. Ez nagyságrendileg egy olcsó autóriasztó ára. Ezután rendszerhasználati díjat kell fizetni, ami tervezhető havi költséget jelent, és a nyomkovetes.net nagyszámú üzleti partnereinek köszönhetően minimálisnak mondható, de nem komolytalan. A folyamatos fejlesztés, a nyomkovetes.net piaci pozíciója a minőségi szolgáltatás záloga.
 
A Flexcom Kommunikációs Kft. saját fejlesztésű termékéért Magyar Brands díjat kapott és használhatja a Magyar Szolgáltatás védjegyet. A cég TÜV minősítéssel, ISO 9001:2009 rendszerben nyújtja szolgáltatásait. Készülékeikmegfelelőségi tanúsítvánnyal rendelkeznek. Telekommunikációs partnere a Vodafone Zrt.
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: