Steward
Admin
DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2022. augusztus 14. vasárnap
Egyéb

Gender Racing Team: Egy kiállítás gépei

Az autósport-szeretet pont olyan határtalan Nagyszénáson, mint az Alföldön a látóhatár. A Gender Racing Team már második alkalommal volt hivatalos a 2021. 08.07-én harmadszorra megrendezett Autó és Motorversenyzők Aláírásai Relikviái gyűjtemény kiállításra.

A végtelen sportszeretet az alföldi községben Márta Jánostól ered, aki mozgássérült helyzete ellenére óriási rajongója a technikai sportoknak. Jó pár éve már, mikor elkezdte gyűjteni a különböző hazai és külföldi csapatok versenyzők autogramjait, melyek aztán további legkülönfélébb dolgokkal egészültek ki a csapatruházattól kezdve a posztereken, naptárakon át a különböző alkatrészekig, ereklyékig.

GRT_DSC_0336A gyűjtemény mostanra már nagyon komoly méretűre duzzadt, és pár éve Jani úgy gondolta, hogy ezeket az imádott sportágainak a dokumentumait, dolgait és ezeken keresztül szeretett sportágait is megmutatja szűkebb környezetének is, ráadásul úgy, hogy a különleges versenygépeket és a versenyzőket ne csak a képeken, hanem élőben is láthassák az érdeklődők. Ebben már évek óta nagyszerű partner a Nagyszénási Kulturális Központ, mely otthont ad a gyűjtemény kiállításának a termeiben és a központ előtti parkban a fürdő előtt pedig helyet kaphatnak a csapatok és járművek, melyek érkeznek az ország szinte minden részéről és szinte minden autós és motoros szakágból.

Az autósportból idén is jelen volt a sportág legsikeresebb hazai túra- és formulaautós csapata is. A Gender Racing az idei évre az F4-es és F3-as versenyautóját hozta el bemutatni a rendezvényre. A csapat nagyon szívesen vesz részt ilyen kezdeményezésekben ahol olyan helyeken lehet népszerűsíteni szeretett sportágunkat, ahonnan kevesebb rajongónak van lehetősége eljutni a versenyekre és találkozni testközelből a versenyzőkkel és versenyautókkal.

GRT_DSC_0518

Ezen a rendezvényen még pluszban azért is sokkal-sokkal szívesebben teszi ezt a csapat, mert ennek a kis rendezvénynek egy olyan lelke és motorja van, mint Márta János sporttársunk, akinek sportszeretete lelkesedése és kitartása sok sportolónak és hétköznapi ember számára lehet nagyon komoly példa.

A hétvégén már harmadik alkalommal nyílt meg a kiállítás és bőgtek fel a motorok Nagyszénás központjában a helyi sportszeretők nagy örömére.

A Gender Racing ezúton is köszönetet mond a meghívásért és köszönetet mond minden sporttársunknak és közreműködőnek, akik eljöttek és bármilyen formában támogatták a rendezvényt. Reméljük Jani sportszeretete, kitartása továbbra is töretlen marad a gyűjtési szenvedéllyel és a szervezéssel együtt és jövőre is ott lehet csapatunk a negyedik alkalommal is!

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: