DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
Egyéb

“Debrecenbe kéne menni”

Debrecen hazánk harmadik legnagyobb területű és második legnépesebb települése, Hajdú-Bihar megye megyei jogú városa. Időnként a “kálvinista Róma” néven vagy “cívisvárosként” is emlegetik. A Tiszántúl legjelentősebb szellemi, kulturális, illetve gazdasági, idegenforgalmi központja. Jelenleg Magyarország egyik legdinamikusabban fejlődő nagyvárosa.

Sokszínűségének köszönhetően temérdek látogató lepi el a várost, hogy felfedezzék csodáit. Most megmutatjuk Debrecen legkiemelkedőbb látványosságait, amelyeket legalább egyszer érdemes megtekinteni.

Mennyei idill

Aki kedveli a templom látogatásokat, annak Debrecen a kedvencei közé fog tartozni.

A Nagytemplom talán az egyik legnépszerűbb nevezetesség a városban, és nem is véletlenül. A torony kb. 5. emeletéig egy lift viszi fel a látogatókat, majd onnan egy keskeny lépcső vezet felfelé. A két toronyba külön-külön kell felgyalogolni, de a bal oldali toronyból ki lehet sétálni a két torony közé. A kilátás innen pazar!

apartman.hu - 2019 november - Cikk1



Szintén közkedvelt úticél a Szent Anna Székesegyház és Főplébánia, amely monumentális méreteivel és káprázatos díszítéseivel, szobraival ragadja magával a betévedőket. Világos, a belső tere csak úgy ragyog.

Debrecenben a Nagytemplom mellett még más templomok is vannak, igaz azért nem olyan nagy turista élménnyel, de érdemes megtekinteni például, a Verestemplomot vagy a Pásti utcai ortodox zsinagógát.

Élmények útján

Az érdekesség sora még nem ért véget. Országunk egyik legismertebb kulturális rendezvénye a Debreceni Virágkarnevál, amely 2016-ban ünnepelte 50. születésnapját. Ennek központi eleme az augusztus 20-i karneváli felvonulás, ahol a több százezer szál élővirág felhasználásával készített virágkompozíciók haladnak végig Debrecen utcáin. A közel 5 méter magas és 12 méter hosszú monumentális csodák, táncosok és hagyományőrző csoportok kíséretében üdvözlik a külvilágot. A Nagyerdei Stadion például számos alkalommal otthont adott már néhány programnak a rendezvény során.

A Kerekerdő Élményparkban barangolhatsz gyermekeiddel, ahol szinte minden korosztály megtalálja a kedvenc elfoglaltságát. De sétálhatsz a Nagyerdei Parkban is a természet lágy ölén.

Maradnál?

Ha több napra tervezed a kirándulást, érdemes előre lefoglalnod a szállást is. Érdemes megnézni az apartman.hu térképes keresőjét! Ma már válogathatsz a hotel, apartman, panzió, üdülőház, hostel, vendégház és a diákszálló szállástípusok között.

A Civis Gold Apartman például 8 főt is befogad, és 4 hálótérrel rendelkezik. A közösségi terekben wifivel, saját parkolóval, kisággyal, gyerekággyal, járókával, pelenkázóval, fürdetőkáddal, játszószobával, játékokkal, asztali etetőszékkel és készlettel ellátott.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: