DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
Egyéb

Szurkolók százai és versenymérnöke is elkísérték Kiss Norbit kápolnai faültetésére

"Még több győzelem, még több fa. Remekül éreztük magunkat Kápolnán" - Kiss Norbi szurkolói csoportjának egyik tagja röviden így foglalta össze azt a hétvégi eseményt, ahol a kétszeres Európa bajnok, hatszoros magyar bajnok autóversenyző - ígéretéhez híven - faültetéssel ünnepelte első, misanói Európa-bajnoki futamgyőzelmét.
 A Formula.hu-n előre meghirdetett nyilvános kápolnai eseményen több száz Kiss Norbi szurkoló tapssal buzdította kedvenc autóversenyzőjét, valamit a térség országgyűlési képviselőjét, Horváth Lászlót, és Blahó Lászlót, a szomszédos Kompolt község önkormányzati képviselőjét, a helyi polgárőrség parancsnokát, amikor a kertész szakemberek által kért 60x60 centis gödörbe elhelyezték és elültették a Norbi misanoi győzelmére beígért páfrányfenyőt.
 
 
- Kiss Norbi nem csak a magyar sportnak, de a társadalmi felelősségvállalásnak is igazi bajnoka - fogalmazott Horváth László, aki a következő hungaroringi versenyen a helyszínen szurkol majd Kiss Norbinak, hogy - ahogy a kétszeres Európa bajnok törzsszurkolója fogalmazott  - "még több győzelmet aratva, még több fát ültessen.
 
Gyöngyös és térsége országgyűlési képivselője úgy fogalmazott: hiába hozunk az állatok, a természet védelmében törvényeket, ha nincsen jó példa, nem lesz alapvető változás. Horváth László szerint Kiss Norbi állatvédelmi, természetvédelmi gesztusai megyeszerte és az egész országban, tíz és százezreket inspirálhatnak hasonló cselekedetekre. Ahogy az állatbarát hírében álló politikus fogalmazott: nem csak egy világraszóló misanoi Európa bajnoki futamgyőzelem, de bár mi jó indok lehet arra, hogy elültessünk egy fát, megmentsünk egy állatot.
 
 
Horváth László azt is elárulta: "Kiss Norbi kápolnai állatvédő, természetvédő tevékenység a Tarnamentén már most is számos helyi politikust inspirált cselekvésre, és nemsokára több különleges, a térség településeink összefogásával megvalósuló akcióról tud majd beszámolni." 
 
Kiss Norbit kedvese Márti mellett, versenymérnöke, Bakó Csaba is elkísérte a kápolnai faültetésre.
- Gőzerővel készülünk a június 22-23-i hungaroringi versenyhétvégére, és nagyon jól esett, hogy a kápolnai faültetésre eljött szurkolóim közül mindenki biztosra mondta, hogy ott lesz és a helyszínen szurkol majd nekünk. Farkas Pali agrármérnök barátom szerint magyar futamgyőzelemhez tölgy, vagy itt a Tarna parton amúgy is őshonos fűzfa ültetése lenne illendő és stílszerű - mondta mosolyogva Norbi, aki optimistán várja a magyarországi megmérettetést és mivel ígérete arról szólt, hogy minden győzelme és dobogós helyezése után fát ültet, azt kérte a Káli Csemetekert vezetőjétől, hogy - minden eshetőségre felkészülve - "tárazzon be" legalább egy tucat facsemetével.
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: