DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
Egyéb

Negyedszer van autóversenyző a MOL által támogatott fiatal sportolók között!

A MOL Új Európa Alapítványa a Tehetségtámogató Program Sport pályázatának keretében 13. éve támogatja azokat a fiatal sportolókat, akik már bizonyították tehetségüket országos vagy nemzetközi versenyeken, de továbblépésükhöz anyagi segítségre van szükségük.

Az idei évben a szakmai zsűri döntése alapján 84 egyéni sportoló részesült támogatásban. 2018-ban a támogatások összértéke meghaladja a 30 millió forintot. Az autósportból Benyó Máté az idén negyedszerre nyerte el az alapítvány támogatását.

MOL_BM_HN



Az idei évben Máté a ralikrossz szakág Mazda MX5 Kupasorozatában versenyez. Ebben a versenygép technikája ugyan nem a legerősebb és legmodernebb, de a konstrukció nagyon jól megállja még ma is a helyét a versenypályákon valamint a hátsó kerékmeghajtás is új szakmai kihívást jelentett a versenyző számára. A fiatal versenyző a 2018-as évre tért vissza a gyorsasági szakágból az általa szintén nagyon kedvelt rallycross arénákba. Ám a pályaversenyektől sem szakadt el teljesen. Máté az édesapja által alapított TOP Driver School keretében fiatal kora ellenére a technikai sportokban már eddig felhalmozódott évtizedes tapasztalatát szívesen adja át a fiatalabb kezdő versenyzőtársaknak. A kis versenyzőiskolában és a Swift Cup Europe mezőnyében Máté több nagyon fiatal kezdő versenyzőt is mentorál folyamatosan saját versenyzői pályafutása mellett. Az idei évben a rallycross-os MX5 Kupa bajnoki címének elhódítása a fő célja, de közben folyamatosan keresi a lehetőségeket, hogy a jövőben megmérethesse majd magát valamilyen komoly nemzetközi versenysorozatban is!

BenyoMX5

Máté a „díjátadón” örömmel nyilatkozott az ismét elnyert támogatásról:

„Hatalmas öröm számomra, hogy immáron negyedik alkalommal nyertem az Új Európa Alapítvány által kihirdetett MOL Tehetségtámogató Program pályázatán. Idén több mint 600 pályázóból 84 sportoló kapott támogatást. Büszke vagyok rá, hogy részese lehetek ennek a sok kiváló junior élsportolóból álló csapatnak. Herczig Norbert négyszeres magyar ralibajnok és Szilágyi Áron kétszeres olimpiai bajnok kardvívó gratulációja pedig kifejezetten nagy élmény volt számomra. Minden tőlem telhetőt megteszek, hogy eredményeimmel rászolgálhassak az Új Európa Alapítvány és a MOL által belém fektetett bizalomra.”

MOL_ujeuropa2018

Ahogy a fiatal versenyző is említette az idei Tehetségtámogató Program Sport pályázatának volt még további autósportos kötődése is, hiszen a pályázat bíráló bizottságában ott volt Herczig Norbert négyszeres magyar bajnok raliversenyző is, aki az idén a MOL színeiben az FIA Rally Európa Bajnokság az ERC élmezőnyében öregbíti a magyar autósport hírnevét.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: