DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
Egyéb

Defender: Bemutató jetskivel és pilótákkal

A vízi sportok Hungaroringjén, a dunaharaszti jetski-tavon mutatkozik be Magyarországon elsőként a legendás Can-Am márka első igazi munkagépe, a Defender.

A három személy és óriási mennyiségű teher szállítására alkalmas homokfutót a márka többi modelljéhez hasonlóan Rotax-motor hajtja és a legextrémebb terepakadályok sem jelentenek számára leküzdhetetlen kihívást.

„Mezőgazdasági vállalkozások, erdészetek, vadgazdaságok, de akár önkormányzatok, katasztrófavédelmi, rendvédelmi szervek számára is ideális munkaeszköz a Defender, melyet június 4-5-én, szombaton és vasárnap minden érdeklődő megtekinthet és kipróbálhat Dunaharasztiban, ahol ekkor zajlik a 2016. évi jetski-bajnokság nyitófutama is” – mondta Major Sándor.

A Can-Amokat Magyarországon forgalmazó Jet Power Hungary Kft. ügyvezetője, azt is elmondta: azért döntöttek úgy, hogy a jetski-versennyel egy időben lesz a Defender első hazai teszthétvégéje, mert a gép iránt érdeklődők így egy kellemes vízparti környezetben, izgalmas családi hétvégi programmal egybekötve ismerkedhetnek meg a világ új kedvenc terepmunkagépével.

auto_defender



Major Sándor hangsúlyozta, fontosnak tartják azt is, hogy a Can-Am vásárlók a terepjárművek kipróbálása mellett a helyszínen megtekinthessék azt a műhely és raktárbázist is, ahol mindenfajta esetleges javítást és alkatrész-utánpótlást biztosít – immáron közel két évtizede – a cég.

 

A jet ski Hungaroringjének számító Dunaharaszti tavon június 4-5-én zajló első hazai jetski országos bajnoki futam mindenki számára ingyenes, ráadásul a „vízparti bokszutcából” bárki a versenyzők és versenyhajók közvetlen közeléből élvezheti a küzdelmeket, melyeken a profi jet-versenyzők mellett több hazai autóversenyző, köztük Walter Csaba, Kiss Norbi és Bessenyey Zoltán is rendszeresen részt vesz.

A hazai jet ski-bajnoki futamokat egyébként az idei évtől nem csak versenyhajókra szerelt kamerák, de a levegőből kamerás drónok is felveszik, így az autó- és motorversenyekhez hasonló élményt nyújthatnak a tévénézők számára a vízi küzdelmekről készült összefoglalók.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: