DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
Egyéb

Valóságshow-ban keresik az új magyar sztárt

Dúskeblű lányok, szimulátor, mentorok, nyolc jelölt, egy cél – hamarosan kezdetét veszi a magyar televíziózás történetének talán legizgalmasabb tehetségkutatója, A jövő négykeréken című produkció.

Nem az első alkalom ez a világon, de még az idei évben sem, hogy egy tehetségkutató valóságshow keretében keresnek autóversenyzőt, abban a tekintetben viszont tényleg egyedülálló az M4 Sport néhány hét múlva induló, „A jövő négykeréken” című műsor, hogy teljesen amatőrök is lehetőséget kapnak arra, hogy megszerezzék a győzelmet, s így elinduljanak a versenyzői karrier felé.

A december 10-én rajtoló, s összesen tíz adásból álló show ötletgazdája, Horváth Norbert egyébként nem csupán tehetségkutató, hanem egyúttal ismeretterjesztő műsort is szeretett volna létrehozni. A műsorvezető Müller Attila lesz, a résztvevőket pedig, ahogy azt egy tehetségkutató esetén megszokhattuk, mentorok segítik: Szíjj Zsolt autóversenyző, Matics Zsolt fizioterapeuta és Katona Gellért versenymérnök.

ajovo2



A 14 és 20 év közötti tehetségek felkészülését Klausz Kristóf raliversenyző is segíti majd, s emellett az MNASZ támogatását is élvezik, hiszen a döntőbe bekerült nyolc jelölt megkapja a versenyzéshez szükséges utánpótlás-licenszet, a győztes pedig komoly nyereményben részesül – ahogy a megasztárosok lemez-, ő versenyzői szerződést kap, s egy szezont tölthet majd el a Swift Cup Europe nevű túraautós márkakupában.

A jövő négykeréken első nyilvános sajtóeseményére a Duna Plazában került sor, ahol mélyen dekoltált ruhájú hölgyek segítségével próbálhatták ki magukat az érdeklődők a szimulátor volánjánál – a jelöltek közül egyébként többen lesznek, akik eddig csak így, virtuálisan vezettek versenyautót.

ajovo1

Az autós tehetségkutatóknak egyébként nagy hagyománya van már, a Nissan GT Academy évek óta keresi a legjobb PlayStation-versenyzőket, hogy valódi pilóták legyenek belőlük – többek közt két Le Mans-i kategóriagyőztes növendékkel büszkélkedhetnek már –, míg a 2015-ös 24 órásra a svájci Morand Team SARD hasonlóképp keresett versenyzőt (profi jelentkezők közül) a #43-as rajtszámú egységébe.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: