DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 28. vasárnap
Egyéb

Jelentkezz: Szimulátorral a versenypályára

Eddig csak szimulátorral versenyeztél, de szeretnéd magad élesben, a pályán is kipróbálni? Minden lehetőséged megvan erre az RCM Motorsport és a Virtual SimRacing közös tehetségkutatójában!

Az idei nyáron útjára indul az RCM Motorsport és a Virtual SimRacing közös projektje, a Road to RCM. A program elsősorban azon tehetségekhez szól, akiknek nincs olyan anyagi háttere, ami elég lenne a magyar autósportban való részvételhez. Az alapvető elgondolás idehaza teljesen új és egyedi alapokon fekszik: a közösségi finanszírozáson.

Bizonyára mindenki tisztában van vele, hogy a versenyzés nem olcsó és támogatókat sem olyan könnyű találni. Azonban, hogyha mindenki azonos összeggel lép be és egy megfelelően előkészített és megszervezett válogatón keresztül autóba ül, akkor biztos lehet a képességeiben, és abban hogy nem fog kudarcot vallani. Egy bemutatkozó futam mindenkire nagy hatással lehet: csapatokra, szponzorokra, nézőkre.

A cél, hogy otthonról, a fotelből kerüljön ki egy ember az RCM Cup szezonzáró futamára, Brnóba. A többlépcsős selejtezők folyamán különféle feladatokkal kell szembenézniük a versenyzőknek. Az alapja természetesen a szimulátorozás, ezt követik az ügyességi és erőnléti feladatok, a virtuális versenyzés más versenyzők ellen, egy teszt megírása, végül pedig a tesztvezetés. A helyszínek között többek közt az RCM Motorsport főhadiszállása is szerepel, ahol az RCM Cup és Motorsport vezetői is tiszteletüket teszik és segítenek a pilótáknak a feladatok során.

roadtorcm



Természetesen egyetlen teszt nem elég a sikerhez: a győztes az éles futam előtt 3 napot tesztelhet autójával, hogy Brnóban tényleg már csak az ívek és a féktávok begyakorlása legyen a legnagyobb gond.

A selejtező első köre több programmal fut, hiszen a cél az, hogy, a lehető legjobb versenyzőt találjuk meg. Épp ezért két szimulátorral is megmérettetheted magad, az Assetto Corsával és Race 07-tel. Természetesen nem kell mindkettővel menni, hogy kvalifikálhasd magad, de erre is megvan a lehetőséged, ebben az esetben a legjobb eredményed számít.

A részvétel alsó korhatára 12 év, felső pedig nincs!

Nincs más dolgod, mint beülni a fotelbe, és elindulni az úton! Minden további információt megtalálsz a www.roadtorcm.hu weboldalon, addig pedig kövessetek minket a VirtualSimRacing Facebook-oldalán

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: