DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 5. vasárnap
Egyéb

Jelentősen több pénzt kap idén az MNASZ

A Magyar Nemzeti Autósport Szövetség közleményben tudatta, hogy a MOB 4 millió forinttal növelte a támogatásukat 2014-hez képest. Már ki is jelölték, hogy mely területeken fejlesztenének.

A Magyar Olimpiai Bizottság minden évben anyagi segítséget nyújt a nem olimpiai sportágak számára, idén pedig az MNASZ az előző éveknél nagyobb részhez jutott. Minderről a szövetség elnöke, Oláh Gyárfás számolt be:

„Tájékoztatom Tagszervezeteinket, hogy a nem olimpiai sportágak részére nyújtott támogatási rendszer keretében a MOB, a korábbi évekhez képest jelentősen megnövelve, 9,6 millió Ft összeget biztosít a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség részére. Ugyanezen támogatás 2013-ban 5,7 millió, míg 2014-ben 5,6 millió Ft volt” - írta. „A jelzett 2015. évi támogatás teljes fedezetet nyújt a Sportok Házának fizetendő irodabérlet éves díjára és további működési költségeket is fedez.”

hungaroring-1



Ugyanezen közlemény arról is beszámol, hogy az MNASZ a Sportági Szövetségek állami támogatási rendszerének is benyújtotta pénzügyi tervezetét, kijelölve, hogy mely területek fejlesztését tervezik. A közlemény így folytatódik:


„Munkatársaimmal elkészítettük az MNASZ 2016. évi Szakmai Programját, mely az alábbi területek fejlesztési költségeihez kér támogatást.

• Utánpótlás korú versenyzők támogatása
• FIA által elismert versenyrendszerben induló versenyzőink nevezési díjának támogatása
• Utánpótlás program beindításnak támogatása
• Informatikai rendszer fejlesztése
• Az FIA-ba delegált tisztségviselőink utazási költségeinek támogatása
• FIA/CEZ díjkiosztó és szakmai konferencia támogatása.

Az elkészített dokumentumot június 15-én, határidőn belül benyújtottunk a Magyar Olimpiai Bizottságnak.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: