DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 2. csütörtök
Egyéb

Vízre szállnak legjobb női versenyzőink

Mindegy mi, csak gyorsan menjen! Így gondolják azok a kiváló magyar autó- és motorversenyző hölgyek, akik nem riadnak vissza a kihívástól, és egy számukra ismeretlen terepen, vízen is összemérik egymással gyorsaságukat.

Május 30-31-én, a 2015-ös évi Jet-Ski Magyar Bajnokság első futamának keretében, a jet-ski sport Hungaroringjének is nevezett tavon, Dunaharasztiban hazánk kiváló női autó- és motorversenyzői számára Sea-Doo Ladys Cup néven egy önálló versenyfutamot rendeznek.

Hazánk két legeredményesebb női autóversenyzője is szelni fogja a habokat...


Az indulók teljes névsora még nem ismert, de hatan – autós részről Bús Edina, Walterné Dancsó Adrienn, Kapitány Dorottya és Pánczél Gyöngyi, valamint motoros részről Kis Viktória és Berezvay Emese – már jelezték részvételi szándékukat.

A hölgyek versenyére május 30-án, szombaton kerül majd sor, biztonsági okokból egyéni indítással. Az első verseny tehát szlalomjellegű lesz, de amennyiben a program sikerétől függően a rendezőség nyitott arra, hogy akár még idén önálló, körpályás női futamot is szervezzenek.

...csakúgy, mint a már Ázsiában is bajnoki címet szerző motorosunk, Kis Viktória

A versenyen résztvevőknek a Bombardier szabadidő termékeit forgalmazó JetPower Kft. – többek között a Sea-Doo márka hazai importőre és szervizközpontja, a Haraszti jet-ski tó tulajdonosa – minden, az induláshoz szükséges felszerelést biztosít, így a jet-skit, a benzint és a védőfelszerelést is. Ezen felül, a verseny előtt két edzéslehetőséget is biztosítanak a hölgyeknek, Gacsal Balázs magyar bajnok versenyző felügyeletével.

A női kupában egy 90 lóerős Sea-Doo Spark versenyhajóval száguldhatnak majd Bús Edináék, amely a cég legkönnyebb, legfordulékonyabb és legkönyebben kezelhető hajója. Autós hasonlattal élve talán a jet-skik Lotusának is nevezhetnénk ezt a járművet, amely ugyan nem a legerősebb, de rendkívül könnyű és sportos, kezdő versenycélokra kitűnően alkalmas és biztonságos technika.

A Sea-Doo Ladys Cup program versenyhajója egyúttal jótékonysági célokat is szolgál, ugyanis elhelyezik rajta a Macskaárvaház Alapítvány logóját és számlaszámát, amely civil szervezetnek több hazai autó-, motor- és jet-ski versenyző (többek között Borsi Gergő, Tóth Zoltán, Győrfi Alen, Kiss Norbert, Gacsal Balázs és Gerencsér Csaba) is aktivistája és támogatója. 

Gacsal Balázs a 90 lóerős 90 lóerős Sea-Doo Spark nyergében

Hogy milyen célok motiválták a rendezvény létrejöttét? „Több oka is van annak, amiért úgy döntöttünk, a 2015-ös évi Jet-Ski Magyar Bajnokság első futamának keretében megrendezzük Sea-Doo Ladys Cup női versenyt. Egyrészt szeretnénk népszerűsíteni a jet-ski sportot, másrészt szeretnénk lehetőséget biztosítani az autó- és motorsportokban egyre szebb eredményeket elérő versenyzőhölgyeknek arra, hogy vízen is hódolhassanak a száguldás élvezetének. Mindezek mellett, évek óta törekszünk rá, hogy a kulturált, a környezetet és a vízek élővilágát tisztelő sportemberi magatartást népszerűsítsük, és úgy érezzük, hogy a versenyünkre meghívott hölgyek személyiségükkel méltó módon tudják képviselni és közvetíteni ezt a pozitív üzenetet. Egy nagyon szép sport és egy jó kikapcsolódási forma a jet-ski, melynek versenyeit tradicionálisan ingyenesen látogathatják a nézők. Ezért is bízunk benne, hogy sokan lesznek, akik szívesen eltöltenének egy Budapest közelében fekvő tó partján egy kellemes családi hétvégét, miközben kedvenc versenyzőhölgyeiknek szurkolhatnak” – árulta el érdeklődésünkre Bóday Pál, a JetPower Kft. kommunikációs igazgatója. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: