DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 7. kedd
Egyéb

Győrfi Alen: Visszaléptem, de felkészülésként tekintek rá

A Superbike-vb előszobájában versenyzett, de egy 2013-as baleset megtörte pályafutását: Győrfi Alen célja, hogy a közeljövőben újra hasonló szintre jusson el. Még nem dőlt el, idén hol fog szerepelni.

Csapatod, a H-Moto Team megtartotta szokásos év eleji bemutatkozását, de az még nem dőlt el, te hol fogsz idén versenyezni. Mi jöhet számításba?

Az első elképzelésünk az volt, hogy a magyar bajnokságon és Alpok-Adrián indulunk, de most számításban van az olasz bajnokság is. Szigorúan a Stock 600-as kategória, egy Yamahával. Március végén lesz egy teszt Misanóban, az olasz bajnokság tesztje, ott meglátjuk az erőviszonyokat, és abból merítünk ihletet, hogy végül mi legyen a döntésünk.

Három évig a Superstock 1000 kupában versenyeztél, a Superbike-vb keretén belül, tavaly viszont az országos bajnokságon mentél, a Stock 600-as kategóriában. Nem érezted ezt visszalépésnek?

De, mindenképpen visszalépés, de én felkészülési szezonnak fogtam fel, sem fizikailag nem voltam megfelelő állapotban, sem agyilag a sérülésekből kifolyólag, így nem bírtam teljesen önmagam nyújtani. Mindenféleképpen szeretnék visszatérni, de sajnos még nem érzem úgy magam, hogy a régi formámban lennék. Ez persze idő kérdése, és a szponzorok kérdése is, hogy milyen lehetőségeink lesznek. De mindenféleképpen jó dolog volt, és szeretnék visszatérni ebbe a körforgásba.

Győrfi Alen 2011-2013 között versenyzett a Superstock 1000 FIM Kupa mezőnyében


Ha az olasz bajnokság mellett döntötök, így előre milyen eredményt várnál el magadtól? Utánanéztél már, kik lehetnek az ellenfeleid?

Nehéz. Ha tippelni szeretnék, akkor az első tízet mondanám. De ha ott indulnék, az első öt lenne a cél. Ez majd az első tesztnél ki fog derülni. Őszintén, nem foglalkoztam még vele, hogy Magyarországon kik lesznek az ellenfeleim, vagy Olaszországban, vagy esetleg az Alpok-Adrián, mert most teljes mértékben magamra koncentráltam, és arra, hogy felkészülten kezdjük a szezont már az első versenytől fogva. Tavaly ugyanis volt két technikai problémánk, amelyek miatt nem úgy sikerült a szezonunk, ahogy kellett volna, már hátrányból indultunk.

Az egyéni felkészülésed mivel telt a tél folyamán?

Nagyon sokat bicikliztem, konditeremmel, futással, ilyesmikkel. Ez az én saját kis rituálém úgymond. Krosszozni sajnos nem tudtam, mivel a gerincsérvem nem engedte, ilyen irányú mozgásokat mindenképp el kell felejtenem. Tehát marad a bicikli, futás és hasonlók. Ugye 13-ban Imolában elestem, akkor tört el a csuklóm, gerincsérvem lett, a lábam kifordult. Ott véget is ért a szezonom.

A H-Moto Team 2015-ös csapata

A motorozás világától eltekintve mivel foglalkozol?

Most indítunk egy vállalkozást, egy étteremláncot próbálunk építeni édesanyámmal karöltve, én is belekerültem ebbe a világba, és ezzel próbálunk minél sikeresebbek lenne. Nekem média, marketing, reklám területén, és cégvezetésben vannak tapasztalataim, ebből próbálom kivenni a részem, és segíteni a munkáját, ahogy a kettőt össze lehet egyeztetni. Ezen kívül kisgyerekek mellett fitneszedzőként, erőnléti edzőként is funkcionálok, de ez nagyon mellékes tevékenység.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: