DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
Egyéb

Bevette Ausztriát a Kermor Motorsport

Korábban is indult már az osztrák Histo Cupban a Kermor Motorsport csapata, azonban első teljes szezonjukat csak 2023-ban futották immáron a Toma Motorsporttal egyesülve – mindent vittek.

A két kecskeméti csapat, a Kermor Motorsport és a Toma Motorsport 2023- ban egyesítette erőit, így vágtak neki az osztrák Histo Cup formulaautós bajnokságnak, emellett pedig az összeolvadással szeretnének lehetőséget biztosítani a Tománál vitézkedő gokartosoknak arra, hogy formulaautóval is versenyezhessenek.

Ebben a sorozatban kilenc versenyhétvégét rendeztek a 2023-as szezonban, ami 18 versenyt jelentett a csapat számára. Ezen belül is a Formula Renault versenysorozatban indult a Kermor Motorsport, ami két kategóriára volt felosztva: a 2010 előtt gyártott Formula Renault autók és a 2010 után gyártott Formula Renault autók. A magyar istálló az előbbi csoportban indult, versenyzőjük pedig az a 18 éves Kovács Ádám volt, aki már 2022-ben is kipróbálhatta magát a Histo Cup néhány futamán.

kermor



Miután ez volt a Kermor Motorsport első teljes szezonja az osztrák sorozatban, aligha számított – rajtuk kívül – bárki is arra, hogy dominálni fogják az idei évet. Márpedig így történt, hiszen a 18 futamnak pontosan a felét, kilencet tudott megnyerni Kovács Ádám és csapata, a bajnoki címet pedig már az utolsó előtti hétvégén bebiztosították. Fontos továbbá kiemelni azt a nem elhanyagolható tényezőt, hogy minden versenyen, melyen célba értek, a dobogón zártak.

A Kermor Motorsport Formula szakosztályának vezetője, Szigetvári Miklós mesélt nekünk a 2023-as történésekről: „Az autót – mint minden szezon előtt – alaposan átvizsgáltuk, majd tavasszal volt egy közös tesztelés a Pannónia Ringen, amin már voltak biztató jelek, aztán pedig beindult a szekér. Ádám tapasztalata rendkívül fontos volt számunkra, ami a kiélezett szituációkban és az esős versenyeken egyértelműen visszaköszönt.”

A szezon első négy versenyét egyből megnyerte a Kermor Motorsport, majd a következő négy alkalommal két harmadik hely és két újabb győzelem következett, ahonnan már egyértelműen látszott, hogy őket kell legyőzni a végső siker érdekében, ez azonban olyannyira nem sikerült senkinek, hogy a 2010 után gyártott autókkal összesített pontversenyt is az abszolút első helyen zárta a Kermor Motorsport és Kovács Ádám, akik a szezon hátralévő részében még három sikerrel biztosították be a bajnoki címet.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: