DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 5. kedd
Egyéb

Újoncként elődöntőben a világbajnokságon

A hétvégén egyetlen magyar versenyzőként szurkolhattunk Gender Tamás Juniornak az OK Junior kategóriában a 2023-as gokart világbajnokságon Olaszországban, a Franciacorta Racing Tracken.

A rekord létszámú, 57 nemzet 241 versenyzőjét számláló mezőnyben a Hungarian Motorsport Academy egyik legfiatalabb tehetsége letette a névjegyét az OK Junior kategóriában rajthoz álló több mint 120 ellenfele között.

A Franciacorta aszfaltcsík 2022 óta része az FIA gokartnaptárának, s néhány év alatt kiváló hírnevet szerzett magának a sportban. Az 1300 méter hosszú, gyors és technikás pályájának köszönhetően a versenyzők számára igazi kihívást jelentett ezen a hétvégén is a versenyek teljesítése, különösen ekkora és ilyen erős, profi mezőnyben.

Z9U_2194GRTGender Tamás Junior számára nem volt ismeretlen a versenyhelyszín, hiszen több nemzetközi versenyen és kategóriában is rajthoz állt már itt az elmúlt hetekben. A fiatal tehetség a szabadedzéseken a TOP5-ben, a futamokon pedig TOP10-ben is végzett.

Egyedüli magyar indulóként a HMA versenyzője élete első világbajnokságán az elődöntőbe jutott annak ellenére, hogy kétszer 5 másodperces büntetést kapott. Kiváló ez a teljesítmény a Hungarian Motorsport Academy által támogatott magyar versenyzőtől, aki folyamatosan minden versenyen 0,3 másodpercen belül volt a legjobb köridőtől.

Z9U_3073GTJ

Az OKJ kategóriában soha nem állt még rajthoz ekkora mezőny, melynek 123 gokartosa közül Tamás végül az elődöntőbe került, ahol a kemény mezőnyben óriási csatákat vívott minden pozícióért. Jó tempót tudott menni végig a világbajnokság minden versenynapján. Franciacortán a legjobb gokartosok között tette le névjegyét a világbajnoki mezőny újoncaként, amihez számára a Forza Racing és a Machac Motors biztosította a versenyképes technikát.

A fiatal tehetségnek a jövő hétre is akad egy komoly kihívás szintén Olaszországban a South Garda Karting versenypályán, hiszen a gokartsport legtradicionálisabb rendezvényén az 51° Trofeo Delle Industrie-n áll majd rajthoz, ahol tavaly debütált az OK Junior kategóriában.

UM5_7621GRT

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: