DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
Egyéb

Kinek való a memóriahabos talpbetét?

Sokunk csak akkor foglalkozik a talpbetétje vagy cipője minőségével, amikor ortopédiai elváltozásokat vagy mozgásszervi problémákat tapasztal, mint a hátfájás, a derékfájás, esetleg a térdfájdalom. Ez esetben is nehéz mihez nyúlni, hiszen a piac tele van különböző márkájú és kialakítású talpbetétekkel. Hol kezdjük hát a tájékozódást? Egyáltalán melyik talpbetétet válasszuk?

Ez is egy fontos kérdés, ám a mikorról is érdemes beszélni. Ne csak akkor szerezzünk be egy minőségi talpbetétet vagy egy talpbetéttel ellátott cipőt, ha már ég a ház, és tapasztaljuk a fentebb említett kellemetlen tüneteket. Ahogy a mondás tartja: sokkal könnyebb megelőzni valamit, mint helyrehozni.

Manapság egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek a memóriahabos talpbetétek, amelyet a NASA fejlesztett ki. Azért kapta ezt a nevet, mert teljesen felveszi a láb alakját, és később is emlékszik rá – a nyomáspontokkal egyetemben. Így már meg is van a válasz a „melyiket válasszuk” kérdésre, hiszen ez a legtöbb, fentebb említett problémával szemben hatékony.

LifeStyleShop_Október19_LM2



Honnan tudjuk, hogy a memóriahabos talpbetét nekünk való?

Érdemes használni, ha valamilyen talp-, boka-, térd-, láb-, gerinc- vagy derékfájdalom jelentkezik. Jó választás lehet továbbá a rendszeresen sportolóknak, az álló vagy a kemény fizikai munkát végzőknek is.

Sőt, azoknak is ajánlott, akik lúdtalpban, esetleg boka- vagy harántboltozat süllyedésben szenvednek. Ennek köszönhetően ugyanis megelőzhetők az ebből eredő további problémák, mint például a térdben és a derékban jelentkező fájdalom. 

Persze akkor is használhatjuk, ha egyelőre semmilyen gondunk nincs, vagy egyszerűen csak szeretnénk eltölteni egy kellemes estét a kedvenc magassarkúnkban anélkül, hogy folyton egyik lábunkról a másikra helyeznénk a súlyunkat fájó talpunk miatt.

Miben más ez, mint a többi talpbetét?

A habszerű anyagnak köszönhetően kényelmes, jól szellőzik, megfelelő a nyomáseloszlás, vagyis a talp nyomáspont nélkül érintkezik a habbal. Ennek köszönhetően gyakorlatilag az egész talprész ki van párnázva, nem fog fájni sem a láb elülső része, sem a lábujjak.

Előnyei között említhetjük, hogy jól illeszkedik minden cipőbe, legyen az sportcipő vagy magassarkú, és minden lábra, amelyet puhán körülölelnek. Sőt, mivel képes megtartani a test melegét, kevésbé fog fázni a lábunk.

A talpbetétet akár utólag is beszerezhetjük, de már kaphatók olyan cipők, amelyekben alapból megtalálható. Vegyük például a LifeStyleShopnál kapható Skechers cipőket, amelyek egyik ismertetőjegye a memóriahabos talpbetét.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: