DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
Egyéb

Egy csapatban versenyez Prost és Senna

A történelem megismétli önmagát: a Professzor fia és a brazil legenda unokaöccse egy verseny erejéig csapattársakká válnak, a brazil túraautós széria nyitóversenyén. Jose Maria Lopez és Jacques Villeneuve is a mezőnyben lesz.

Nicolas Prost és Bruno Senna az utóbbi időszakban gyakran találkoznak a versenypályán, mivel mindketten a Formula-E mezőnyének tagjai – Nelson Piqet Jr.-ral együtt –, egy alkalomra azonban csapattársak is lesznek, a Stock Car Brasil széria csapata, a Prati-Donaduzzi alakulat kérte fel őket, hogy álljanak rajthoz a széria nyitóversenyén Goianiában, az Ayrton Sennáról elnevezett pályán március 22-én.

A Stock Car Brasil – amelynek címvédő bajnoka Rubens Barrichello – Brazília legnagyobb túraautós sorozata, ahol a versenyzők egyéni értékelésben harcolnak a bajnoki címért, az egyedülálló nyitóversenyen azonban minden autót két pilótának kell vezetnie, az állandó résztvevőkhöz egy-egy vendégversenyző csatlakozik. Így lesz az F1-ből ismert Antonio Pizzonia társa Senna, Julio Camposé pedig Prost.



Más neves vendégek is érkeznek: mint a WTCC-bajnok Jose Maria Lopez, az F1-et megjárt Vitantonio Liuzzi, Jaime Alguersuari, Nelson Piquet Jr., Lucas di Grassi, és még Jacques Villeneuve is, aki egykori BAR-Hondás csapattársához, Ricardo Zontához csatlakozik.

„Örülök, hogy Brunóval egyesíthetem erőim” – nyilatkozott az ifjabb Prost. „Fantasztikus élmény lesz. Jó ideje ismerjük egymást, és jól ki is jövünk egymással. Még mindig valamiféle borzongást érzek, ha meglátom a sisakját a bokszutcában. Az apám és Ayrton közötti párharcokra emlékeztet. Sok ember szokott erről kérdezni engem, de én arra szeretek emlékezni, hogy a végén jó barátokká váltak.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: