Steward
Strommer Benjamin
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2019. augusztus 20. kedd
Egyéb

Kiss Pál Tamás második hellyel mutatkozott be új csapatánál

Kiss Pál Tamás egy második helyezéssel kezdett az AutoGP első ausztriai futamán, a verseny első felében az élen autózó magyar előtt végül Sato ért célba.

Az AutoGP idei hatodik versenyhétvégéjének első futamán a pole pozícióból induló Kimiya Sato beragadt a rajtnál, így a nagyszerűen induló Kiss Pál Tamás az élre tudott törni. Az első körökben a magyar versenyzőt Giovesi támadta sikertelenül. A bokszkiállásokra mindössze az ötödik körig kellett várni, amikor Sato és Pommer megkezdték a kerékcseréket, Tomi a hetedik körben látogatta meg csapatát és Sato elé tudott visszajönni a pályára.

 

A magyar versenyző bokszkiállását követően az élen Roda csatázott Giovesivel, míg Tamás a japán előtt próbált minél nagyobb előnyt szerezni. Az élen autózók kerékcseréjüket a 12. és 13. körben ejtették meg, előbb Roda majd egy körrel később Giovesi próbáltak gyors kiállást végrehajtani, de a pályára csak Tomiék mögé tudtak visszatérni.

 

A 14. körben sajnos Kiss Pál nem tudta tovább védeni pozícióját Satóval szemben így a japán a negyedik helyre lépett. Időközben a mezőny többi tagja is megejtette a kötelező kiállását, így helyreállt a rend az élen.

 

Sato vezetésével négy körrel a vége előtt kialakult a futam végeredménye, Kiss Pál Tamás a második helyen mutatkozott be új csapatánál, a dobogó legalsó fokára Roda állhatott fel.

 

AutoGP - Red Bull Ring 1. futam végeredménye:

Hely Versenyző Csapat Idő/Különbség
1. Kimiya SATO Euronova Racing 32:06.607
2. Tamas PAL KISS VIRTUOSI UK +3.924
3. Andrea RODA VIRTUOSI UK +4.218
4. Kevin GIOVESI FMS Racing +5.540
5. Markus POMMER SUPERNOVA INTERNATIONAL +5.788
6. Shinya MICHIMI Euronova Racing +13.631
7. Christof VON GRÜNIGEN ZELE RACING +18.556
8. Michele LA ROSA MLR 71 by Euronova +43.203
9. Giuseppe CIPRIANI IBIZA RACING +1:12.689
10. Salvatore DE PLANO FMS Racing +1 kör

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?