Steward
Admin
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2019. augusztus 18. vasárnap
Egyéb

Auto GP: Kiss Pál Tamás zárta az élen az első tesztnapot

Az Auto GP első előszezonbeli tesztnapját a Zele Racing magyar versenyzője, Kiss Pál Tamás zárta az élen.

Tegnap Valenciában megkezdődött a 2014-es Auto GP-sorozat előszezonja. Az első tesztnapon kellemes meglepetést okozva a Zele Racing magyar versenyzője, Kiss Pál Tamás bizonyult a leggyorsabbnak, ráadásul két másodperccel megdöntötte Adrian Quaife-Hobbs két évvel ezelőtti Auto GP-pályacsúcsát. Kiss Pál Tamás ideje 1:21,197 volt, legközelebbi riválisa is csak két tizedre tudta megközelíteni.

 

 

A magyar versenyző mögött a második helyen az euronovás Kimiya Sato, míg a harmadikon Kevin Giovesi végezett. A mezőny egyik újonca, a belga Sam DeJonghe a negyedik helyen zárt, bizonyítva, hogy gyorsan alkalmazkodni tudott az 550 lóerős versenygépekhez.

 

Kiss Pál Tamás saját honlapján a következő nyilatkozatot tette közzé: "Kimondhatatlanul boldog vagyok, hogy ilyen jól kezdtük a szezont. Ám közel sem volt könnyű napunk. A Zele Racingnél rengeteget dolgoztak azon a tél folyamán, hogy még versenyképesebb legyen az autó, mint tavaly. Ez a pályán abszolút érződött is, de ennek ellenére számos technikai problémánk volt. Szerencsére a csapat nagyszerű munkát végzett és így ez nem látszódott meg az eredményeken. Nagyszerűen kezdtünk tehát, de reálisan kell értékelnünk a helyzetet és két lábbal a földön kell maradnunk. Mindenesetre bizakodó vagyok a folytatást illetően és már alig várom, hogy holnap folytassuk a munkát."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?