DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2023. december 5. kedd

Tűzoltó

Mivel és hogyan szednek ki a roncsból?

Kulisszatitkok: A Bp-i Autósok Közössége a 3. kerületi tűzoltó parancsnokságnál járt, ahol elképesztő mennyiségű eszközt és a legújabb tűzoltó fecskendő autót ismerhettek meg.

részletek

A hülyéktől a tűzoltó szirénája sem véd

Hiába szólt a tűzoltó szirénája, az egyik kereszteződésben balesetbe keveredett a nyilván siető egység – ráadásul nem is egy, hanem rögtön két autó ütközött neki…

részletek

Hiába a sziréna, így is ütközött a tűzoltó

Szentendrén történt az alábbi eset: az ugyanabban a sávban haladó autó túl későn próbált lehúzódni a vészjelzéssel érkező tűzoltó elől – karambol és egy kidőlt lámpaoszlop lett az eredmény…

részletek

Bevetésen az új, magyar gyártású tűzoltóautók

A Groupama Biztosító idén öt alkalommal teremt lehetőséget arra, hogy a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) munkatársai a két napja átadott, új tűzoltóautókat is próbára tegyék az ország egyik legmodernebb vezetéstechnikai tanpályáján, a Groupama Tanpályán. Mindhárom szervezet kiemelten fontosnak tartja a balesetmentes közlekedést, ezért különös hangsúlyt fektetnek a vezetéstechnikai tréning keretében végezhető közlekedési terepgyakorlatra.

részletek

Vitarát kaptak az esztergomi tűzoltók

Vadonatúj Suzuki Vitara gépkocsi segíti ezentúl az Esztergomi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság munkáját. Az autót a tűzoltók kiemelt káreseményekhez történő kivonuláshoz, tűzoltás-vezetői járműként fogják használni.

részletek

Százezrek nézték meg az ámokfutó tűzoltót

Egyetlen nap alatt kétszázezer megtekintésig jutott az alábbi (természetesen orosz!) videó: egy tűzoltóautó keresztülcsapat a körforgalmon, miután fene nagy tempóval érkezik a bejárathoz.

részletek