Steward
Gobodics Tamás
DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2021. február 26. péntek

BRM

Retro – Motokrosszosból F1-es pilóta

Több mint egy évtizedig kétkerekűkkel versenyzett a svéd Conny Andersson, aki a maga idejében a legidősebb Formula-1-es újonc volt, és övé az egyik legrövidebb pályafutás is: öt verseny alatt 9 kör.

részletek

Retro - Az első hamiltoni tehetség

Egy szörnyű év szép napján, 1941. december 24-én született Howden Ganley, az F1 újzélandi majdnem-embere, aki éppen elégszer volt ott nagy események színhelyén ahhoz, hogy kitörölhetetlen nyomot hagyjon.

részletek

Retro – 16 év, egyetlen futamgyőzelem

A svédek első F1-es sztárja Fangio uralma alatt kezdte, de már Stewart számított a sport királyának, mikor befejezte. Legendás csapatoknál fordult meg, ám mindig társai kerültek rivaldafénybe. Egyetlen zandvoorti futamot leszámítva.

részletek

Dakarban elhunyt az egykori F1-es futamgyőztes

77 éves korában, szenegáli nyaralóhelyén meghalt a Jean-Pierre Beltoise, korábbi autó- és motorversenyző, aki egyetlen Formula-1-es futamgyőzelmét Monacóban szerezte.

részletek

Retro – A Lotus örök helyettese

Két sérült és egy elhunyt F1-es versenyző helyére ültette be karrierje különböző szakaszaiban a Lotus Mike Spence-t, aki Colin Chapman kérését teljesítve vesztette életét 1968-ban Indianapolisban.

részletek

Retro – Akit csak egy dologról ismerünk

Ő lett Bruce McLaren utódja az új-zélandi csapatalapító halálát követően, több rangos versenyen győzni tudott, mégis csak egyetlen dologról ismerjük Peter Gethin nevét. A legszorosabb F1-es befutóról.

részletek
Olvastad már?