Steward
Héjas Szilárd
DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2022. november 26. szombat

AutóVásárlás

Így csökkentik a használtautó-vásárlás rizikóját

Használt autót venni mindig rizikó, ezt hivatott csökkenteni, hogy a Használtautó.hu hirdetéseinél néhány kattintással lekérdezhető a CarVertical által szolgáltatott járműtörténeti információ.

részletek

Már minden második eladott új autó SUV

A hazai autópiacon is egyértelműen látható a szabadidő-autók rohamos terjedése. Egyre többen választanak a Sports Utility Vehicle (SUV) modellek sorából, és az új autók piacán látható dominanciájuk mellett a használtak között is egyre gyakoribbnak számítanak: a Használtautó.hu adatai szerint kétszer annyi vásárló keres használt SUV-okat, mint öt éve.

részletek

Milyen mérleggel zárta az első évet a nagycsaládos autóvásárlási támogatás?

Pontosan egy éve indult el a nagycsaládosok újautó-vásárlási programja, amely jelentősen fellendítette a magyar autópiacot. A hétszemélyes autók iránti keresletet ráadásul a koronavírus sem tudta visszafogni. Melyek voltak a legkeresettebb modellek és mi volt a legdrágább autó, amit ez idő alatt átadtak? Ezekre a kérdésekre is választ az ország legszélesebb márkakínálatát egy helyen értékesítő vállalat éves összefoglalója.

részletek

Milyen felszereltséggel érdemes autót venni?

Habár az autóvásárlás a legtöbb esetben emocionális döntés, ajánlatos több szempont szerint is összehasonlítani a lehetséges opciókat. Nem elég, ha az ár mellett a forma vagy a színvilág alapján határozzuk el magunkat. A műszaki paraméterekkel – mint a motorizáltság, fogyasztás – egyetemben a különböző felszereltségi szintek összehasonlítására is érdemes időt szentelni. A Duna Autó szakemberei segítenek az eligazodásban.

részletek

A magyarok az online autóvásárlásra is nyitottak

A koronavírus járvány okozta gazdasági változások egyik legnagyobb vesztese az autóipar. Európa-szerte – így hazánkban is – a gyárak egy időre leálltak, a potenciális vevők pedig elhalasztották vásárlásaikat vagy elálltak ügyleteiktől. Az ország legszélesebb márkakínálatát egy helyen forgalmazó cég szakemberei azonban nem aggódnak a magyar autópiac zsugorodása miatt. Tapasztalataik alapján ugyanis a magyarok nyitottak az online, kontaktusmentes autóvásárlásra.

részletek

Használt, helybeli, hibrid: így vásárolnak autót a magyarok

Magyarország piacvezető autós portálja és első számú autós folyóirata közös, reprezentatív közvélemény-kutatáson mérte fel a hazai autóvásárlók szokásait. A tizenöt országra kiterjedő Best Cars kutatás keretében, rekordszámú magyar kitöltő részvételével megvalósult felmérésből kiderül, milyen márkákat választanak, új vagy használt autót preferálnak és mit gondolnak a dízelmotorról a magyar vezetők.

részletek

Gondolta volna, hogy majdnem ugyanannyi nő vásárol autót, mint férfi?

Az valószínűleg mindenki által feltételezett, hogy az autóvásárlók között a férfiak vannak többségben. De hogy hogyan oszlik meg a nemek közti arány, az a Duna Autó 2017-es értékesítési adatai szerint eléggé meglepő.

részletek

Autót venne télen? - Vigyázzon!

A police.hu adatai szerint januárban eddig 672 személyi sérüléssel járó közlekedési balesetnél intézkedtek rendőrök, a korábbi statisztikák szerint pedig akár 3 ezer baleset is bekövetkezhet az első negyedév téli időjárásában, a csúszós utak miatt megnő a koccanásos balesetek száma. Ezzel együtt annak is nagyobb a veszélye, hogy egy koccanás után sufni-tuninggal rendbe tett autót próbáljanak meg ránk sózni a nem megbízható eladók.

részletek