DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
Egyéb

Hamilton a vegánságtól gondolkodik tisztán

A hatszoros világbajnok úgy érzi, mintha kicserélték volna, mióta nem eszik húst és tejtermékeket. A puffadása is elmúlt, és egy év alatt képes volt öt kilogramm izmot felépíteni.

Bár ezt ilyen formában nem jelentette ki, Lewis Hamilton vélhetően élete egyik legjobb döntésének tartja, hogy körülbelül két éve vegán lett. Korábban ő is hasonló étrenddel rendelkezett, mint a legtöbb ember, de utólag belátta, mennyire nem volt ez hasznára. „Nem tudom szavakba önteni, mennyivel jobban érzem magam” – nyilatkozta a maláj The Edge magazinnak. „Régen én is élvezettem fogyasztottam húst és tejtermékeket, de azoktól mindig kótyagosan ébredtem és folyton ingadozott az energiaszintem. Gyomorproblémáim és puffadásom is volt, de azt hittem, hogy ez normális.”

D87L78jWsAUQFVy



Hamilton azt követően változtatott az étrendjén, hogy olyan vegán személyekkel találkozott, akik felhívták a figyelmét a világban zajló bizonyos folyamatokra, amelyek megrémisztették őt. Például fogalma sem volt, mekkora környezeti terheléssel jár a szarvasmarhatartás.

Sokan gondolják azt, hogy a húsok mellőzésével a szervezet képtelen ellátni az izomszöveteket megfelelő mennyiségű fehérjével, de Hamilton cáfolta ezt. Ő maga a példa arra, hogy növényi táplálékokkal is teljes értékű étrend állítható össze. „Gyakran látok olyan üzeneteket Instagramon, hogy ’szükségem van a fehérjére az izomtömeg-növeléshez’. Nos, én is képes voltam erre. Idén öt kilogrammot szedtem fel, teljesen vegán étrenddel 68-ról felmentem 73-ra. Totális hülyeség, hogy csak a húsból juthatunk fehérjéhez. Képes vagyok ugyanannyit edzeni, ha nem többet, mint régen, és a versenyeket is sokkal tisztább fejjel tudom végigcsinálni” – magyarázta.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: