DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
Egyéb

Utcát neveznek el Jules Bianchiról

A nizzai városvezetés úgy határozott, hogy a néhai F1-es pilóta emlékének adózva utcát neveznek el Bianchiról a dél-franciaországi városban.

Jules Bianchi 2014. október 5-én, a Japán Nagydíjon szenvedett életveszélyes fejsérülést, miután Marussiájával egy bukótérben tartózkodó vontatógépnek ütközött. A francia pilóta kilenc hónappal később adta fel a küzdelmet, a Forma-1 első halálos áldozatává válva Ayrton Senna tragédiája óta. A 34 nagydíjon induló versenyző hagyatéka még hosszú ideig érződni fog a biztonsági fejlesztések terén, szülővárosában, és végső nyughelyéül szolgáló Nizzában azonban hamarosan egy utca is nevét fogja viselni.



Mindezt Nizza polgármestere, Philippe Pradal, és a Cote D’Azuri város régiójának elnöke, Christian Estrosi jelentették be hétfőn – adta hírül a Motorsport.com. Bianchi nevét az a rue de Sapin fogja viselni, mely a város Saint-Isidore körzetében található, a hivatalos emlékünnepre pedig január 23-án, 16 óra 45 perckor kerül majd sor, az átnevezendő utca és a Pierre de Coubertin sugárút sarkán. A sport nagyon fontos a város ezen területén, hiszen az utca közelében található a Ligue 1-ben szereplő OGC Nice stadionja is.

Nem Bianchi lesz az első, aki emlékének így adóznak Nizzában: szintén utcát neveztek el Camille Muffat-ról is – a Londonban olimpiai aranyérmet szerző úszónő 2015. március 9-én veszítette életét egy argentínai helikopterbalesetben.

Az egykori F1-es pilóta neve egyébként a francia Tech 1 Racing autóin is fel fog tűnni az idei Eurocup Formula Renault 2.0-s sorozatban, támogatásukról biztosítva a gokartversenyzőket patronáló Jules Bianchi Society-t. Bianchi a csapat színeiben, 2012-ben második helyen végzett a Formula Renault 3.5-ös sorozatban.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: