DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
Egyéb

Miért nem vezethető autós jogsival a Ryker?

Európában szinte minden országban B kategóriás jogosítvánnyal használható a BRP két különleges és különc járgánya, a Can-Am Ryker és Spyder. Magyarország egyelőre a kivétel.

A Can-Am termékeit immár több, mint negyed évszázada forgalmazó Jet Power Hungary Kft. kommunikációs igazgatója, Bóday Pál abban bízik, a magyar hatóságok csak feledékenységből nem engedélyezték B kategóriás jogosítvánnyal az autókhoz hasonlóan két nyomtávú, ám rendkívül stabil járgányok használhatóságát. Ahogy fogalmazott, semmilyen érdemi biztonsági ellenérv nem vetődött fel ezeknek a biztonságos járműveknek a használatával kapcsolatban.

_b735b94637ba7a14ac18048dc443f747



A forgalmazó megkért néhány hazai személyiséget, hogy érveljen a fenti ügy mellett. Az alábbi videóban az A és B kategóriás jogosítvánnyal is rendelkező Kiss Norbert mondta el, szerinte miért vezethetné a Can-Am Rykert és Spydert bárki, aki rendelkezik autós jogsival.

Bóday Pál elárulta, bízik abban, hogy Kiss, valamint Blahó László heves megyei polgárőr parancsnok kellő érvvel szolgálhatnak a Ryker-ek és Spyderek B kategóriás hazai vezethetősége mellett.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: