DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
Rali

Elöntötte a víz Korzikát, törölték a szakaszt

Mindenki tudta ugyan, hogy megérkezik az eső a Francia Rali kezdetére, de arra senki sem számított, hogy ennyi. Az áradások és földcsuszamlások miatt a 2. gyorsasági teljesíthetetlenné vált.

A korzikai verseny előtt Robert Kubica már kifejezte aggodalmát a várható nagy eső miatt, és a lengyel félelmei többszörösen is beigazolódtak. Enyhe kifejezés lenne azt mondani, hogy felúsztak az autók a vízen, hiszen mint az alábbi képen is látszik, Kevin Abbring szervízcsapatának autóját nemes egyszerűséggel ellepte a víz. A személyzet szerencsésen kijutott a szárazra, a képet már a csapattagok egyike, Torstein Eriksen készítette.

CQTM-3SXAAAcn_T másolata



A verseny második, Casamozza és Ponte Leccia közötti szakaszán történt mindez, amit a szervezők a körülmények miatt töröltek is a programból, így a mezőny a szervízparkban marad a 14:47-kor startoló harmadik gyorsaságiig.

A mostoha időjárás azonban nem csak ezen az egy ponton okozott gondot. A nedves hegyoldalak miatt földcsuszamlásokat, a pályára hordott fadarabokat és egyéb törmelékeket is tapasztalt a mezőny, így koránt sem biztos, hogy nem lesz szükség további módosításokra is a hétvégi menetrendben.

Az első szakaszt egyébként Kubica és Sebastien Ogier holtversenyben nyerték, egyaránt 19:44,0 alatt teljesítve az etapot.

CQTHEBsXAAEmmBF

CQTEtulWUAAIOPw

CQSxquHWEAA5LfR

EasyCapture5

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: