DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 11. szombat
Egyéb

Adj extra teljesítményt kedvenc Formula-E pilótádnak!

A szombaton startoló új versenysorozat, a Formula-E különleges interaktív lehetőséget nyújt a nézők számára, akik akár a futam végeredményét is befolyásolhatják azzal, hogy szavazatukkal extra tempót adnak kedvenc pilótájuk autójának.

A FanBoost névre hallgató alkalmazás segítségével a nézők minden futam előtt leadhatják szavazatukat a mezőny egy pilótájára, akit szeretnének előnyben részesíteni az adott fordulóra. Amelyik három versenyző a legtöbb voksot kapja, azok a következő versenyen előhívhatják ezt az extra erőt - ezzel autójuk maximális teljesítménye 5 másodperc erejéig 150-ről 180 kW-ra nő, ami segíthet például az előzésnél vagy a védekezésnél. Ezt a versenyzők autónként egy alkalommal vehetik igénybe, azaz mivel kötelezően autót kell cserélniük a futam során, ez kétszer öt másodpercet jelent.

 



Szavazni a Formula-E hivatalos honlapján lehet, minden verseny előtt új voksolás indul, tehát a rajongói támogatásban részesülők névsora folyamatosan változhat. A szezonnyitó pekingi versenyre egésze 20 perccel a rajt előttig, azaz szombat délelőtt 9:40-ig lehet szavazni. Ekkor hirdetik majd ki annak a három pilótának a névsorát, akik jogosultak lesznek az extra lóerőkre. A szavazatot egészen a határidő lejártáig akárhányszor meg lehet változtatni.

 

A sorozathoz készült előzetesünk és a rengeteg ismert névből álló pilótafelállás ITT olvasható. Holnap, szeptember 13-án pedig tartsatok velünk, hiszen a Formula-E egynapos versenyhétvégéjének minden eseményéről beszámolunk.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: