DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 20. hétfő
Egyéb

Andros Trophy: Villeneuve megszerezte első győzelmét

Az 1997-es Formula-1-es világbajnok, CART bajnok és Indy 500-as győztes Jacques Villeneuve (Citroen DS3) az Andros Trophy jégrali bajnokság Sain-Dié-des-Vosges-ben megrendezett fordulójában megszerezte első futamgyőzelmét, míg Jean-Philippe Dayraut (MINI) egyre közelebb került az újabb bajnoki címhez.


Az elmúlt évben a Skoda gyári csapatában versenyző 41 éves Villeneuve az idei 2012/2013-as szezonra privát versenyzőként néhány futamra tért csak vissza a jégrali bajnokságba, ahol azonban a hétvégén az első futamgyőzelmét is megszerezhette.

A kvalifikációs futamon még a bajnokságot uraló Jean-Philippe Dayraut nyert, aki a saját döntőjét az első helyről indulva meg is nyerte, míg mögötte Bertrand Balas (Mini) és Olivier Panis (Dacia Lodgy) volt a további sorrend a dobogón. Jacques Villeneuve az első futamon még a 10. volt, majd a második futamon már felállhatott a dobogó legmagasabb fokára is. A második futamon ugyanis az első Andros Trophy győzelmét elérő Villeneuve a kvalifikációs futamot és a döntőt is uralta, míg Balas mögött a 3. helyen célba érkező Dayraut egy nagy lépést tett a 4. bajnoki címe felé.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: