DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 30. kedd
Egyéb

A Nissan újdonságai GoodWoodban

A közeljövő Nissan szupersportautóinak prototípusa, amelyet eredetileg a Nissan fiatal tervezői tanulmányautóként hoztak létre, később pedig a PlayStation®Gran Turismo 6® számítógépes játékban öltött virtuálisan testet, most valósággá vált.

A mérethű koncepciómodell a Goodwoodi Sebességfesztiválon lesz látható június 26. 13:00 órától a Nissan standján.



 

A NISSAN CONCEPT 2020 Vision Gran Turismo életre hívása a Nissan fiatal tervezői számára egy igazi álomfeladat volt, hiszen szabad kezet kaptak a tökéletes szupersportautó megalkotásában, amely aztán a Gran Turismo képzeletbeli garázsának új tagjává vált.



 



 

A londoni Nissan Design Europe fiatal tervezői által megalkotott modell tervei olyan ígéretesnek bizonyultak, hogy a japán mérnöki csapat is kiegészítette azokat a maga elképzeléseivel.



 

A jelenlegi Nissan sportmodellek formatervének újragondolásával az új modellt teljesen az alapoktól hozták létre a legmodernebb digitális tervezőeszközökkel: az autó első - és eddig egyetlen - fizikai megvalósulása a most kiállított koncepciómodell.



 



 

A NISSAN CONCEPT 2020 Vision Gran Turismo a Nissan fiatal tervezőinek stílustanulmányaiból született. A tervezőcsapatok a Gran Turismo 6 készítőinek felhívására alkották meg terveiket. A játék készítői összesen 28 különböző autógyárat kértek fel, hogy tervezzék meg saját álomautóikat a játék bemutatásának 15. évfordulója alkalmából.



 

A Nissan 2+2 üléses országúti sportautója eddig csak versenyautókban látott technológiát alkalmaz a levegőáramlás kezelésére.



 

A képzelet és a légellenállás törvényei alapján megalkotott formaterv a tapasztalt japán mérnöki csapat és aerodinamikai szakértők közreműködésének köszönhetően a virtuális térben is a lehető legvalósághűbben viselkedik.



 

Az új modell futurisztikus stíluselemei különböző korok Nissan sportautóit idézik.



 

Bár a Goodwoodi Sebességfesztivál látogatói láthatják először az autót fizikai valójában, az autó első "vezetői" a GT6 játékosai lesznek. A NISSAN CONCEPT 2020 Vision Gran Turismo júliustól lesz letölthető tíz különböző színárnyalatban.



 



 

"Ez a gondolat összhangban van a Nissan filozófiájával" - nyilatkozta Koji Nagano, a Nissan Design Europe alelnöke. "A valóságban nem lehet mindenkinek olyan autója, mint a NISSAN CONCEPT 2020 Vision Gran Turismo, de a Gran Turismo játékban mindenki megtapasztalhatja, milyen érzés egy ilyen autót vezetni, és megismerheti a valódi Nissan-érzést, vagyis az innováció élményét."

 Vajon 2020-ban találkozhatunk majd az autó szériaváltozatával Goodwoodban? Ez még a jövő titka, de a következő évek még sok mindent tartogatnak számunkra... A szupersportautók szerelmesei azonban már a jövő hónaptól az otthon kényelméből élvezhetik a Nissan új tanulmányautójának látványos megjelenését és lélegzetelállító virtuális teljesítményét.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: