DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
Egyéb

VSR: Assen-ben záródott a Benelux nemzeti kör

A ""Holland TT" futamaival lezárult az összes nemzeti kör, így a mezőnynek már csak a záró fordulót kell teljesíteni a Hungaroringen, ahol várhatóan óriási versenyre számíthatunk. De még mielőtt ráhangolódnánk a bajnokság befejezésére, tekintsünk vissza az Assen-i eseményekre.

Zandvoortban történt, hogy Báldi Gergő átvette a vezetést a bajnokságban, ugyan is, mint később kiderült a történet pontosan, nem Pintér Roland hibája vezetett ahhoz, hogy az összetett élre állt az addigi második, hanem Szűcs Máté fék problémája miatt került a bajnokságot vezető Pintér a mezőny végére, s onnan küzdve próbált pontokat menteni.



 



 

33 pont! Mindössze ennyi választotta el az ekkor már vezető Báldit a második helyen álló Pintértől, ami 2x2 futammal a vége előtt csekélynek volt mondható. De, hogy ne feledkezzünk meg a lepattanóra várókról sem, Csuti Zoltán, Leitner Norbert, és Halász Gergő is ott volt végig mögöttük.



 

A felkészülés, az időmérő s a két verseny alatt is tisztán látszott, Báldit semmi és senki nem tudja megállítani. Nagyon összeszedett és higgadt volt végig. Triplázott, és majdnem ismét! Annyi szépséghibával kezdett, vagy végül is majdnem folytatott egy sorozatot, hogy Zandvoort-ban nem övé lett a Pole Pozíció, de emellett viszont mindent vitt!



 



 

Pintér ahelyett, hogy üldözte volna a fő riválisát, szenvedett. Egyszer tudott csak dobogóra állni, akkor is "csak" a 3. helyre érkezett meg. Leitner talán most mutatott egy olyan formát, amivel akár komolyabb esélye is lehetett volna az összetett első helyért menni, hisz mindkét futamot a 2. helyen zárta. Ehhez hasonlóan a 4. 5. 6. hely is ki volt bérelve. Szűcs Máté, Halász Gergő és Csorosz László lemásolták eredményeiket, s mindkétszer azt produkálták. Az is érdekességként szolgáltatott, hogy a 3. helyért Csuti és Pintér helyet cseréltek. Egyszer Pintér volt a harmadik, majd hetedik, aztán Csuti.



 



 

Nehéz, de száraz körülmények fogadták a rajthoz állókat. A kigyorsításon a kerékvetők hiánya okán bőven termelték a pilóták olykor-olykor a porfelhőket, de összességében szép és kemény csaták jellemezték a nagydíjat! A Hungaroringen megrendezendő záró forduló előtt még mindig nem dőltek el a főbb kérdések, így izgalmas és akár drámai versenyre is számíthatunk! Eldől, ki nyeri meg a nagy lehetőséget, hogy élőben is kipróbálhassa magát, valamint kik lesznek a további szerencsések, akik ajándékcsomagok s kupák büszke birtokosai lesznek!



 



 

Mindez kiderül a folytatásban! Tartsatok velünk!



 

A bővebb eredmények és statisztikák a VSR.hu oldalon találhatóak meg. További információk szokás szerint a Fórumon és a Virtual SimRacing Facebook profilon érhetőek el.



 

A futam közvetítésének ismétlése a lenti videón tekinthető meg!



 



 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: