DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
Motor

Rossi újabb rekordot állított fel misanói győzelmével

Valentino Rossi a legutóbbi, misanói hétvégén pályafutása 107. nagydíjgyőzelmét aratta. Először még 1996-ban, a Cseh Nagydíjon tudott diadalmaskodni, s az azóta eltelt 18 évvel és 27 nappal immár ő tartja a rekordot az első és utolsó győzelem között eltelő időszakot tekintve.

Valentino Rossi 19. szezonját tölti a gyorsasági motoros világbajnokságon, s már legelső évében, 1996-ban futamot tudott nyerni a brnói Cseh Nagydíjon. Másfél héttel ezelőtt Misanóban immár 107. nagydíjgyőzelmét szerezte az olasz legenda, s a két diadal között pontosan 18 év és 27 nap telt el. Ezzel immár ő tartja az első és az utolsó siker közötti időszak rekordját, amelyet eddig honfitársa, Loris Capirossi tartott 17 évvel és 49 nappal. Mivel a "Doktor" még további két esztendőig a Yamaha versenyzője marad, ezt a csúcsot könnyedén tovább javíthatja, s még akár 20 év fölé is viheti majd.


 
Ha csak a királykategóriát illetően nézzük, akkor a vonatkozó ranglistán már tavalyi asseni győzelmével az élre ugrott, de természetesen a San Marinói Nagydíjon tovább javította a csúcsot: pontosan 14 év 67 nap telt el azóta, hogy 2000-ben Doningtonban meg tudta nyerni az 500 köbcentisek viadalát.

 

P1Race.com

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: