DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
Motor

Fontos megállapodást kötött a Dorna és a Circuit of Wales

Az új walesi pálya, a Circuit of Wales egészen 2024-ig rendezheti meg a Brit Nagydíjat, miután egy ötéves szerződést írtak alá a MotoGP szervezőjével, a Dorna Sport S.L-el, melyben egy további öt éves hosszabbítás lehetősége is benne van. A megállapodásról a MotoGP hivatalos honlapján olvashatunk.

Óriási autó- és motorsport komplexumot hoznak létre Wales Blaenau Gwent nevű régiójában, ami könnyen a brit technikai sporttal foglalkozó, igen nagy iparág központja lehet. Az első lépésben egy 3,5 mérföld hosszú (kb. 5,5 km) pályát építenek, ami a festői Brecon Beacons szélén fekszik majd. A verseny megrendezéséhez szükséges minden egyéb infrastrukturális fejlesztést elvégeznek a környéken, hotelek, kereskedelmi és reklám létesítmények épülnek majd. Ezen kívül több, igen fontos pillére is van a 280 millió fontos beruházásnak. A pálya környékén egy fedett motoros akadémiát, MX és triál pályát is felhúznak majd.

 


Ezen kívül az autóipar számára is jelentős parkot hoznak létre, ahol a környezettudatos közlekedés lehetséges alternatíváit kutatják majd a legkorszerűbb technológiák, tehetséges pályakezdő fiatalok és tapasztalt mérnökök segítségével. Nem véletlen tehát, hogy a Dornának megtetszett ez a projekt, és már évek óta partnere a munkálatoknak. A mostani megállapodásról a motogp.com-nak nyilatkozott Michael Carrick, a Circuit of Wales vezérigazgatója.

 


"A megállapodásunk a Dornával jelentős mérföldkő a Circuit of Wales fejlesztésében. A MotoGP a motorversenyzés csúcsa, a szériával kapcsolatos elvárások és a több millió rajongó miatt világszerte igazi világszínvonalú események, ikonikus és csúcstechnológiájú helyszíneken. Bízunk benne, hogy megfelelünk ezeknek az elvárásoknak, amikor 2016-tól Walesben üdvözöljük a MotoGP-t, és már most szorosan együtt dolgozunk a Dornával és az FIM-mel, a MotoGP-t irányító testületével a 2015-ös Brit MotoGp Nagydíjjal kapcsolatban."

 



Carmelo Ezpelata, a Dorna vezetője is üdvözölte az új helyszínt. "Izgalommal várjuk, hogy szorosan együttműködjünk a Circuit of Walesszel, miután több, mint négy éve részei vagyunk a projektnek. A MotoGP iránti elkötelezettség nyilvánvalóan katalizátora több izgalmas projektnek, melyek célja, hogy hozzájáruljanak a térség regenerációjához, miközben szorosan együttműködünk az FIM-mel, a MotoGP irányító testületével a pálya teljes homologizációjával kapcsolatban. Az elkötelezettség a fiatalok, a térség foglalkoztatási lehetőségei iránt, az akadémia tervei iránt - amik a saját FIM CEV Repsol szériánkhoz kötődnek - és az általános beruházások a motorspotba biztosítják, hogy Blaenau Gwent és a környező térségek izgalmas idők elé néznek" - fogalmazot Ezpelata.



A Blaenau Gwent Megyei önkormányzat helyi vezetője, Hedley McCarthy így fogalmazott: "Blaenau Gwent közösségének nevében, teljesen el vagyunk ragadtatva, hogy a Dorna a Circuit of Walesre hozza a MotoGP-t. A MotoGP sorozata egy csodás bajnokság, ami élénkítő szert és bizalmat adott számos, a miénkhez hasonló térség infrastruktúrájának a növekedéséhez szerte a világon az elmúlt években. Várjuk, hogy a csapatokat, versenyzőket, tisztviselőket, a médiát és a rajongókat üdvözölhessük Blaenau Gwentben."

 

P1Race

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: