DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
Motor

Szorosabbra fűződnek a szálak a Repsol Honda és a Red Bull között

Már szinte természetes jelenség, hogy az osztrák energiaital-gyártó, a Red Bull színei valamilyen formában megjelennek a Repsol Honda versenyzőinek sisakján, ruháján. A jövőben ezek a motívumok már magukon a motorokon is megjelennek majd - jelentette be a HRC.

A Honda Racing Corporation bejelentette, növelik az együttműködésüket a Red Bull-lal. Ennek következtében az energiaital világhírű motívumai már nem csak a versenyzők öltözetén, hanem az RCV-ken is megjelennek majd 2015-ben és 2016-ban. A két fél kapcsolata most tapossa a kilencedik szezont. A vörös bikák először 2006-ban díszítették Dani Pedrosát és Nicky Haydent.


 
"El vagyunk ragadtatva, hogy lehetőségünk van bejelenteni, hogy növeljük a partnerségünket a Red Bull-lal" - idézte Shuhei Nakamoto szavait a crash.net. "Ez egy ikonikus, globális márka, akikkel kilenc éve az oldalunkon dolgozunk, szóval ez egy logikus lépés volt."


 
"Biztos vagyok benne, ezzel a szövetséggel nőni fog a láthatóságunk, nem csak a Hondáé, hanem az egész MotoGP-é is, a világon szélesebb közönséget érünk el, ami csak segíthet a sportnak" - fejezte be Nakamoto. Az együttműködésük kezdete óta a Repsol Honda és a Red Bull összesen 58 győzelemnek, 172 dobogós helyezésnek, 63 pole pozíciónak és 73 leggyorsabb körnek örülhettek. Ezalatt Három versenyző is világbajnok lett velük (Nicky Hayden, Casey Stoner és Marc Marquez személyében), valamint négy konstruktőri világbajnoki címet zsebeltek be.

 

P1Race.com

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: