DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
Motor

Hivatalos: Pedrosa 2016-ig hosszabbított a Repsol Hondával

Egy nagyon fontos láncszeme helyére került a pilótapiacnak a jövő évi mezőnyt illetően, a HRC ugyanis bejelentette, további két szezonig náluk versenyez majd Dani Pedrosa is, aki 2006-os királykategóriás debütálása óta a Repsol Honda csapatát erősíti.

Dani Pedrosa háromszoros világbajnokként (2003-ban a 125-ösök, 2004-ben és 2005-ben a 250-esek között nem talált legyőzőre) érkezett meg 2006-ban a MotoGP-be, s rögtön a Repsol Hondánál mutatkozhatott be. A spanyol azóta is a HRC-t erősíti, s a Honda annak ellenére is kitart mellette, hogy az elmúlt nyolc esztendő alatt egyetlen vb-trófeát sem tudott begyűjteni, miközben több csapattársa (Nicky Hayden, Casey Stoner és Marc Marquez) is a csúcsra jutott mellette.


 
Azt azonban nem lehet elvitatni Pedrosától, hogy roppant erős teljesítményre képes, s ezt idén is bizonyítja, hiszen jelen pillanatban a harmadik helyen áll a bajnokság összetettjében, de ugyanannyi ponttal rendelkezik, mint a második Valentino Rossi. Így pedig nem is meglepő, hogy a Repsol a mai napon bejelentette, hogy további két évig, azaz 2016-ig náluk marad a pilóta, akit így már biztosan kihúzhatunk a jövőre a királykategóriába visszatérő Suzuki listájáról.

 



Pedrosát további két évig biztosan a Repsol Honda színeiben láthatjuk majd

 
Shuhei Nakamoto, a HRC alelnöke így kommentálta a bejelentést: "Nagyon elégedettek vagyunk, hogy meghosszabbíthattuk a szerződésünket Danival" - idézi a japán szakember szavait a világbajnokság hivatalos weboldala, a motogp.com. "Nagyon erős szezont teljesít, s jelenleg holtversenyben a második helyen áll Rossival, ezért rendkívül elégedettek vagyunk a teljesítményével. Dani és Marc kapcsolata gyümölcsözőnek bizonyult, s várjuk, hogy újabb két évig sikeres legyen."
 

Természetesen maga Pedrosa is rendkívül boldogan nyilatkozott: "Nagyon örülök, hogy bejelenthetem a szerződéshosszabbításomat a Repsol Honda csapattal, és hálás vagyok a Hondának a bizalomért, amit további két évig megadtak nekem. Ez a legjobb módja a pályafutásom folytatásának: együtt azzal a vállalattal, amellyel a legelső versenyemet is nyertem. Már izgatottan várom, hogy ismét száz százalékot nyújtsak, s folytassam a munkát mindenkivel a HRC-nél."

 

P1Race.com

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: