DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
Motor

Silverstone Exkluzív: A MotoGP-ről jelentjük

Formula 1-es silverstonei tapasztalatomból tudom, egy nemzetközi versenyre nem szabad későn elindulni Londonból, ezért a vasárnap reggeli édes álmot inkább pár órás vezetésre cseréltem, hogy időben elérjem a Hertz Moto GP Brit Nagydíj helyszínét.

Nem is volt nagy forgalom, ám arra nem számítottam, hogy a médiközpont nincs megfelelően kijelölve és az egyirányú forgalom miatt lehetetlen az alig pár száz méterrel elhagyott célpontot megközelíteni. Ha valaki otthon azt hiszi, hogy Nyugat Európában minden zökkenőmentesen meg van szervezve, az keserűen téved. Ennél nagyobb káoszban rég volt részem: ahány szervezővel sikerült beszélnem, mind egymással ellentmondó irányba terelt. Végül csupán egy tikkasztó porban fetrengő parkolón és a csodaszép Stowe Gardens kúrián keresztül, hozzávetőlegesen 15 km-es kerülőúton, érkeztem vissza Silverstone faluba. Mégegyszer elvéteni a helyes kaput nagy gond lett volna, ám végül sikerült megtalálnom az akkorra már hatalmas dugóból kivezető "kiskaput".



A szép számmal eregélő  közönséget bő választék várja a Northamptonshireben fekvő pályán, miután 85 fontért (kb 30ezer Ft) betette a lábát a helyszínre, röpke 5 fontért (1760 Ft) akár már baconhúsos kiflit is reggelizhet, és akinek van gyomra hozzá ilyen kora reggel, sört, vagy akár színes cukorkát is falatozhat. Teli gyormorral a kedvenc csapatok és versenyzők sapkáit, illetve pólóit is beszerezheti a nagyérdemű, 7 és 10ezer Ft közötti áron.

A Moto GP a régi Formula 1-es paddockot használja, így kedves ismerősként köszönthettem a garázsok fölött található sajtóközpontot, ahol jelenleg is a lábaim alatt dübörögnek a mai nap látni- (és hallani) valói. A pálya túloldalán nagy mértékben folyik az építkezés, tehát látható, hogy Silverstone komolyan veszi megalapozozznak tűnő helyét a nemzetközi motorsportban.

A garázsokkal szemben található tribünök lassan megtelnek és nem nehéz kitalálni, kinek szurkolnak az angol rajongók, hiszen a nagy kedvenc hazai hős Cal Crutchlow színeiben pompáznak a lelátók. Pár óra múlva kiderül, annyi év várakozás után lesz végre brit győztes a Moto GP-ben?

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: